Hem Tasarladılar Hem Ürettiler!

Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı, gözlük tasarımındaki İtalyan hâkimiyetini kırmak için düğmeye bastı.

Hem Tasarladılar Hem Ürettiler!
02 Mayıs 2016 Pazartesi 08:15

 Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı, gözlük tasarımındaki İtalyan hâkimiyetini kırmak için düğmeye bastı. Öğrenciler gözlük tasarlayıp imalatını da kendileri yapıyor. İtalyan markalarını kıskandıran çizgilere imza atan gençler, bu alanda ülkemiz için umut aşılıyor.

Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencileri, İtalya'yı aşacak tasarımlara imza atıyor. Ünlü markaları kıskandıracak çizgiler ortaya koyan gençler; kedi, kalp, üçgen, su damlası gibi sıra dışı tasarımlarla gelecek için ümit veriyor. Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Cumhur Akarsu, ülkemizde ekonomik büyüklüğü 1 milyar doları aşan optik piyasasındaki yabancı hâkimiyetini kırmaya çalıştıklarını ifade etti. Akarsu, "Her yıl 10 milyonu optik, 5 milyonu güneş gözlüğü olmak üzere 15 milyon gözlüğün satıldığı bilinen Türkiye'de, yerli üretim gözlük ve gözlük çerçevesinin payı yüzde 10 - 15'ler seviyesinde. Ne yazık ki bu yüzden her sene milyonlarca dolar kaynağımız yurtdışına gidiyor. Sektörle birlikte yürüttüğümüz uygulama ağırlıklı eğitimle bu tabloyu ülkemizin lehine çevirmeye çabalıyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencilerimiz sayesinde optikte yerli tasarımların ve imalatın artacağını, payımızın yüzde 15'in üzerine çıkacağını umut ediyoruz" dedi.

Kaynak: hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.