Hasta Yönlendirmelerine Dikkat!

İzmir ve Ege Gözlükçüler Optisyenler Derneği, optisyenlik müesseselerine hasta yönlendirmeleri hakkında duyuru yayımlandı.

Hasta Yönlendirmelerine Dikkat!
28 Kasım 2016 Pazartesi 14:18

İzmir ve Ege Gözlükçüler Optisyenler Derneğinden gelen duyuruda, son dönemde yapılan kontrollerde optisyenlik müessesesi görünümlü ticarethanelere, sistemli bir şekilde hasta yönlendirmesi yapıldığı, bu iş ve işlemler yapılırken de anılan çevrelerin hukuksuzca ve pervasızca davrandıkları tespit edilmiş. Gelen sözlü şikayetlerin ve müeeseseselere başvuran hastaların şikayetlerinin, ilgili makamların değerlendirme ve uygulamalarında fevkalade değerli olduğu bildirildi.
 
İzmir ve Ege Gözlükçüler Optisyenler Derneğinden gelen optisyenlik müesseselerine hasta yönlendirmeleri hakkındaki duyuru şu şekilde;

Değerli Üyelerimiz kıymetli Meslektaşlarımız,

Dernek Yönetimimiz tarafından İzmir ili özelinde yürütülen; özellikle hastane ve tıp merkezlerinden, bu merkezler ile belli ilişkiler içerisinde olan (yada dolaylı sahiplikler işaret eden) optisyenlik müesseselerine hasta yönlendirmeleri hakkında siz üyelerimizin ve özelliklede hastaların şikayetlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

İlimiz özelinde özellikle hepinizce malum reçete kaynaklarında son dönemde, kendi kontrollerinde olan optisyenlik müessesesi görünümlü ticarethanelere, sistemli bir şekilde hasta yönlendirmesi yapıldığı, bu iş ve işlemler yapılırken de anılan çevrelerin hukuksuzca ve pervasızca davrandıkları gerek tespitlerimiz gerekse de sizlerden gelen sözlü şikayetlerle sabittir.

Ancak resmi makamlar karşısında sözlü şikayetlerin bir karşılığı bulunmadığından hareketle, sizlerden gelecek şikayetlerin ve özellikle de müesseselerinize başvuran hastaların şikayetlerinin ilgi makamların değerlendirme ve uygulamalarında fevkalade değerli olduğu kesindir.

Söz konusu hasta şikayetleri içeriğinde; özellikle yönlendirme uygulamasının ne suretle yapıldığının (söz konusu yönlendirmenin; Hekim, hekim sekreteri, hastane çalışanı, yada hastanede yönlendirme amaçlı oluşturulmuş özel bir birim yada görevli tarafından yapılıp yapılmadığının) açıkça anlaşılabilir bir dil ile ifade edilmesi ve gereğinde bilgisine ve/veya şahitliğine başvurulabilmesi için şikayetçi hastaya sağlıklı bir şekilde ulaşılabilmesini sağlayacak iletişim bilgilerinin yer alması çok önemlidir.

Bu konuda gerek müesseseniz gerekse de hastalarınız adına derneğimize ileteceğiniz şikayet dilekçeleriniz, yürütülen çalışmaların en kısa zamanda ve meslektaşlarımız adına olumlu sonuçlanması noktasında çok önemlidir.

Bu vesile ile iyi çalışmalar dileriz, Saygılarımızla



 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.