Güneş Gözlüğü Sizi Gözlerinizden Etmesin

Optisyenler güneş gözlüğü kullananların gözlük alırken dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, sağlıklı bir güneş gözlüğünün kaliteli ve maliyetli olduğunu belirtti.

Güneş Gözlüğü Sizi Gözlerinizden Etmesin
05 Nisan 2016 Salı 09:28

 Havaların ısınması ve güneşin zararlı ışınlarının insanlar üzerindeki etkisinin artması güneş gözlüğü kullanımı arttırdı. Optisyenler, vatandaşları sağlıklı bir güneş gözlüğü nasıl olması konusunda uyardı. Konya’nın önde gelen optiklerinde Onüçyıdız Optik Sahibi Halit Onüçyıldız, sağlıklı bir güneş gözlüğünde olması gerekenleri anlattı.


Güneş Gözlükleri Sağlık Bakanlığı Onaylı Yerlerden Alınmalı

Güneş gözlüğü kullanma amacının güneşin ultraviyole ışınlarından zarar görmemek olduğunu söyleyen Halit Onüçyıldız, “Bu ve bunun gibi zararlı ışınlardan korunmak için güneş gözlüğü kullanılır. Güneşin göz için en zararlı ışığı ultraviyole ışıklarıdır. İnsanların bu ışınları süzebilen ve absorbe edebilen gözlükler alması gerekir.” dedi. Vatandaşların Sağlık Bakanlığı onaylı optisyenlerden gözlük alınmasını tavsiye eden Onüçyıldız, “Sağlık Bakanlığı bu optikçilerin her türlü denetimini yapıyor. Bu ürünlerin optikçilerden alınması ve kişilerin kullanma amaçlarını optisyenlerine açıklayıp ona göre gözlük tercih etmeleri lazım” diye konuştu.



İşportadan Uzak Durun

Gözlüklerin ücretine göre de kalitesinin arttığını belirten Onüçyıldız,  ama pahalı bir gözlüğün de koruyucu bir gözlük olduğu anlamına gelmediğini belirterek, “Bir takım aksesuarlarından veya çerçevenin özelliklerinden dolayı pahalı gözlükler de var. Ama tabi ki fiyat olarak olmazsa olmaz ürünler de var. Örneğin, kullanılan camların maliyetlerinin yanı sıra ultraviyole ışıklardan absorbe edebilen ve camı tutan çerçevelerin de belirli maliyetleri var. Yani kaliteli bir gözlü almak için belli bir maliyet ödenmesi lazım” dedi. İşportada ve konfeksiyonlarda da güneş gözlüğü satıldığına dikkat çeken Onüçyıldız, “İşportada ve konfeksiyonlarda satılan gözlükler ortalama 10-15 TL’ye satılıyor. Bu gözlüklerin herhangi koruyucu özelliğe sahip olma gibi bir imkânı yok. O tutarlarda o maliyet mümkün değildir. Bu nedenle gözlük alacak kişilerin beğendikleri gözlüklerin fiyatına ve aldıkları yere dikkat etmeleri gerekir. Bu tür gözlükler göz sağlığı için oldukça tehlikelidir. Bu tür gözlüklerin camları ışığın göze ve tene temas etmesine ve ısının daha çok yayılmasına neden olur. Bu da gözde katarakta kadar ciddi göz problemlerine sebep olabilir” dedi. Halit Onüçyıldız, ayrıca numaralı gözlük kullananların güneş gözlüklerini de numaralı tercih etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: anadoludabugun.com.tr / Adnan Yıldırım

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.