Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat!

Demetevler’de bulunan Esim Optik’in işletmecisi Sadullah Eskili, güneş gözlüğü almak isteyen vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat!
16 Mart 2018 Cuma 09:01

Uzun yıllardır bu mesleği icra ettiğini söyleyen Eskili; sokaktan, marketten, internetten gözlük, lens almanın riskli olduğunu ve göz sağlığını doğrudan tehdit ettiğini bildirdi. Ayrıca Eskili, yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da ultraviyole (UV) ışınlarının etkili olduğunu ve güneş gözlüğü kullanılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.  

Sokaktan Marketten Güneş Gözlüğü Alınmamalı

Sadullah Eskili, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili şu uyarılarda bulundu, “Güneş gözlüğü alırken alınan yer çok önemlidir. Bilindik ve tecrübeli esnaflardan alınması gerekir karşınızda mutlaka bir muhatap olsun. Fiyat ve markaya dikkat etmeliyiz. Biz asla kendi kullanmayacağımız ürünü dükkâna sokmayız. Sokaklarda satılan gözlükler insanların sağlıklarıyla oynuyor. Atık metalden ve plastikten yapılıyor. Bu maddeler sadece göze zararlı değil, teninize değiyor ve kanserojen madde içeriyor. Günümüzde marketlerde de gözlük satılıyor onların hiçbir sağlık yönü yok. en alt kalite plastik ve camlar kullanılmış. Gözü koruma kalitesinden bahsedemeyeceğimiz için hiç takmamanız daha iyi olur.”  

Güneş Gözlüğü Kışın Da Takılmalı 

Bilinenin aksine, güneş gözlüğünün sadece yaz aylarında kullanılmaması gerektiğini özellikle yağmurlu havalarda da (UV) ışınlarının yüksek olduğunu belirten Eskili, “Kışın da ultraviyole (UV) ışınları özellikle yağmurlu havalarda nem oranı yüksek olduğundan ışınların geçmesi kolaylaşır çok fazla olur.

O tip havalarda da bir şoför mutlaka polarize camlı güneş gözlüğü kullanmak zorundadır. Yani güneş gözlüğü sadece yaz aylarında güneşte takılmaz, aksesuardan ziyade bu canınızın sağlıdır. Yanlış bir bilinç vardır ayağınız ıslanmayınca bot almazsanız fakat soğuktur. Bizim bu yanlış bilinçten ziyade gereklilik neyse onu yapmamız gerekir” uyarılarında bulundu. 

İnternetten Lens Satışı Yapanlar İçin Cezalar Artırılmalı

İnternetten lens satanlar için Sağlık Bakanlığı’ndan, daha fazla caydırıcı cezalar verilmesi yönünde taleplerimiz oldu. Ürünlerini toplamak yerine tekrar o işi yapamayacak hale getirilmeli ki vatandaşların sağlığı ile oynamasın. Ayrıca şu uyarıda da bulunmak isterim; internet üzerinden gözlük ve lens alınmaz. Gözünüzün doğrudan sağlığını ilgilendiren bir konudur. Geçtiğimiz günlerde bir müşterimiz geldi; internetten lens almış ve gözleri iltihap kapmış. Mutlaka karşınızda bir ilgili olsun, sıkıntınızda size mutlaka yardımcı olsun. Sokakta numaralı gözlük satılıyor onlara da mutlaka dikkat etsinler. İşporta malı gözlükler, gözünüzün numarasını artırır daha büyük sıkıntılara sebep olur. 

Kaynak: Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.