Güneş gözlüğü alırken bunlara dikkat.!

Yaz döneminin yaklaşmasıyla güneş gözlüğü satışlarında artış yaşanmaya başladı. Yeni sezon güneş gözlükleri ise renkli çerçeve ve camları ile ilgi görüyor.

Güneş gözlüğü alırken bunlara dikkat.!
07 Nisan 2014 Pazartesi 12:06

 Gaziantep'te, 20 yıldır optik ve saat satışı yapan Kemal Oğuz, yeni sezonda geçen yıla oranla daha köşeli ve renkli çerçevelerin moda olduğunu söyledi. Yeni sezonda mat renkli çerçeveli ve renkli aynalı camlı gözlüklerin tercih edildiğini söyleyen Oğuz, "Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte güneş gözlüğü satışlarında artış yaşanma başlandı. Yeni sezon renkli gözlük modasıyla başladı. Daha köşeli ve aynalı camlardan oluşan gözlükler vitrinlerimizi süslemeye başladı" dedi.


GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN BUNLARA DİKKAT
Gözlük alırken dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan Oğuz, güneş gözlüklerinin mutlaka Ultra Viyole ışınlarına karşı yeterli korumayı sağladığından emin olunması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Polarize camlı, sağlık bakanlığından sertifikalı gözlükleri tercih edin ve büyüklüğünü belirleyin. Taktığınız zaman kenarlarında boşluk kalmayan, gözlerinizin tamamını kaplayan gözlükleri seçin. Yüz şeklinizi değerlendirin. Güneş gözlüğü alırken, gözlüklerin kalite belgesinde, yüzde 99 ve üzerinde ultraviyole koruması olduğuna ya da 400 nanometre altındaki ışınları geçirmediğine dair bilginin olmasına dikkat edin. Gözlük çerçevenizin kemik mi yoksa metal mi olacağına karar verin. Eğer alerjik bir bünyeniz varsa, kemik çerçeveleri tercih etmeniz daha doğrudur. Güneş gözlüğünü aydınlık bir yerde deneyin. Mümkünse takıp güneşe çıkın ve gerçekten gözleriniz için uygun olup olmadığını test etmeye çalışın. Gözlük alışverişinizi işporta tezgahı veya kırtasiye gibi yerler yerine, gözlük satan yetkili mağazalardan yapın." Oğuz, kaliteli güneş gözlüğünün fiyatının 150 lira ile bin lira arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak; avrupagazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.