Gümrük Kaçağı 10 Bin Gözlük Ele Geçirildi

İstanbul’da, gümrük muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, 4 milyon 249 bin TL değerinde gümrük kaçağı güneş gözlüğü ele geçirildi.

Gümrük Kaçağı 10 Bin Gözlük Ele Geçirildi
22 Mart 2016 Salı 17:36

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına gelen bir ihbarda, Doğubayazıt’tan kargo ile İstanbul’daki bir kişiye gümrük kaçağı eşya gönderildiği bilgisi alındı.

Alınan bilgi çerçevesinde ekipler tarafından kargonun gönderileceği firmada yapılan araştırmalarda firma kayıtlarında gerçekten böyle bir gönderinin olduğu teyit edildi. Eşyanın teslim edileceği adreste güvenlik önlemi alınarak gönderi takibe alındı. Teslimatın ardından alınan arama ve el koyma kararına istinaden kargonun teslim edildiği iş yerine girilerek suçüstü yapıldı.

Yapılan aramada, 10 koli içerisinde ünlü bir markaya ait 5 bin güneş gözlüğü tespit edildi. Arama esnasında iş yerine başka bir kargo firması ile yeni bir gönderi geldi. Ekipler bu kargoyu da incelemeye aldı. Yeni kargoda da yapılan kontrolde aynı markaya ait 5 bin güneş gözlüğü daha ele geçirildi.

Yurda kaçak olarak sokulduğu tespit edilen gözlüklerle ilgili herhangi bir fatura belgesine rastlanmadı. Bunun üzerine güneş gözlüklerine mahkeme kararıyla el konuldu.

Ele geçirilen 10 bin güneş gözlüğünün piyasa değerinin toplam 4 milyon 249 bin 770 TL olduğu anlaşıldı.

Kaçakçılık olayı ile ilgisi olan şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: iha.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.