‘Gözünün Gördüğünü Koru’

Türk Oftalmoloji Derneği, halk arasında “göz tansiyonu” olarak bilinen glokom hastalığına dikkat çekmek için ünlü yönetmen ve fotoğrafçı Nihat Odabaşı ile bir farkındalık projesine imza attı.

‘Gözünün Gördüğünü Koru’
28 Ekim 2016 Cuma 13:45

Nihat Odabaşı’nın kendine has anlatım diliyle hazırladığı “Gözünün Gördüğünü Koru” videosu ile tedavi edilmezse körlükle sonuçlanan glokomda erken tanının önemine dikkat çekiliyor.

Toplumu glokom hastalığı ve sonuçları hakkında bilinçlendirmeyi kendine misyon edinen Türk Oftalmoloji Derneği, Novartis işbirliğinde, ünlü yönetmen ve fotoğrafçı Nihat Odabaşı ile bir farkındalık kampanyasına imza attı. Meslek yaşamını görme yetisiyle sürdüren ve başarılarını bu doğrultuda geliştiren bir isim olarak bu farkındalık çalışmasında yer alan Nihat Odabaşı, kendine has anlatım diliyle hazırladığı “Gözünün Gördüğünü Koru” videosu ile tedavi edilmezse körlükle sonuçlanan glokomda erken tanının önemine dikkat çekiyor.

Odabaşı projede yer alma nedenini açıklarken; “Türk Oftalmoloji Derneği bana bu proje ile geldiğinde görme duyumu kaybedebileceğim fikri üzerinde ilk kez düşündüm, benim gibi birisi için korkunç bir histi ve çok etkilendim. İşte bu yüzden bu projede yer aldım” dedi.

Nihat Odabaşı, kendi gözünden hayatın her anından renkli ve çarpıcı görüntüleri yansıtırken görmenin insan için ne kadar değerli bir duyu olduğunu anlattığı videoyu şu sözlerle özetledi; “Hayatım boyunca gördüklerimi yansıtmaya çalıştım, kendimi gördüklerimle ifade ettim. Bu noktada bu çalışma benim için çok kıymetli. Kaybedince değerini anladığımız birçok şey var. Umarım bu video sayesinde kalıcı görme kaybına neden olabilen glokomun öneminin anlatılmasına destek olabilmişimdir. Siz siz olun, glokomun sinsiliğine aldanmayın. Yılda bir kez göz muayenenizi mutlaka yaptırın. Gözünüzün gördüğünü koruyun.”

Nihat Odabaşı’nın hazırladığı yaratıcı video sosyal medyada #gözününgördüğünükoru etiketiyle paylaşılacak. Novartis’in işbirliğinde hazırlanan çalışma ayrıca göz sağlığı hakkında bir referans portal olan www.gormekguzeldir.com ve https://www.youtube.com/watch?v=K-bvPUrqcC0 adreslerinde de yayınlanacak.

Kaynak : incihaber.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.