Gözündeki Cisimle 35 Yıl Yaşadı!

Gazeteci Zafer Yalçın Feyzioğlu, 35 yıl önce gözüne kaçan cisimle neredeyse bir ömür geçirdi. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz tarafından fark edilen 1 santimetre uzunluğundaki plastik benzeri cisim ameliyatla çıkartıldı. Yalçın, “35 yıldır başımı sola her çevirdiğimde gözümün içerisinde bir şeyler hareket ediyordu. Ancak doktorlara kendimi inandıramadım. Hocam uzun tetkiklerden sonra cismi görüp çıkarttı” dedi.

Gözündeki Cisimle 35 Yıl Yaşadı!
28 Mart 2018 Çarşamba 15:57

Ağrı’nın Patnos ilçesinde Yerel bir gazetede Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan Zafer Yalçın Feyzioğlu’na 35 yıl önce gözüne kalın bir tel battı. Gözünden ameliyat edilen Feyzioğlu, yaşamına devam etti. Ancak gözündeki batma şikayetleri sürdü. 

1983 yılında geçirdiği operasyonun ardından görme şikayetleri devam etti. Gözünün önüne sürekli bir cisim geliyordu. Başvurduğu tüm doktorlara başını sola her çevirişinde gözünün önüne bir cisim geldiğini ve görmesinin bozulduğunu anlattı. Göz doktorlarının, ‘Gözünde bir cisim yok’ açıklamaları üzerine hayatına bu şekilde devam etti. O günlerde doktorlara göz sıvısının içerisinde bir şeylerin hareket ettiğine inandıramadığını belirten Feyzioğlu, 35 yıl gözündeki yabancı cisimle yaşadı. 
 
İzmir’deki bir yakınını ziyaret gelen Feyziooğlu, Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Safiye Yılmaz’a da muayene oldu. Hastane yapılan detaylı tetkikler neticesinde Feyzioğlu’nun gözünde 1 santimetre boyunca, saç kılının iki katı kalınlıktaki plastik benzeri bir cisim olduğu tespit edildi. Öte yandan gözünde ‘retina dekolmanı’ denilen bir yırtık olduğu ve retina tabakasında su toplanmasıyla seyreden bir rahatsızlık olduğu tanısı kondu. Dr. Yılmaz hastayı acil ameliyata almaya karar verdi.  Ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirten Dr. Yılmaz, “Ameliyata başladığımızda yabancı bir cismi daha net olarak gördük. Bir santimetre boyunda, saç kılından oldukça daha kalın plastik benzeri yabancı bir cismi çıkarttık. Öncelikle ameliyat sırasında cismi ameliyat sahasından uzaklaştırdık. Sonrasında hastamızın dekolmanını ve yırtığını tamir ettik. Lens’ini diktik” diye konuştu. 

‘Yıllardır Gözümde Bir Cisim Var’ Dedim
Başarılı bir ameliyat ile 35 yıllık sorunundan kurtulan Zafer Yalçın Feyzioğlu, “’Yıllardır birçok göz doktoruna gözümün içinde bir cisim var’ dedim. Kafamı sağa sola çevirdiğimde göz sıvısının içinde bir şeylerin hareket ettiğini gördüğümü söylememe rağmen doktorlar, ‘mümkün değil’ yanıtını verdiler. Birçok kez göz filmi çektirmeme rağmen doktorlar hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Son olarak ismini duyduğum Safiye Hanım’a muayene oldum. Göz içinde yırtık ve göz lensimde kayma olduğunu söyledi. Yapılan ameliyatta gözün içinden tel’e benzeyen 1 cm uzunluğunda saç telinden 2 kat daha kalın bir cisim çıktı.35 yıldır gözümün içinde duran ve kimseye inandıramadığım cisimden kurtuldum. Hocama teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Kaynak:  Bilim ve Sağlık Haber Ajansı
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.