Gözün, Bütün Vücuttaki En Aktif Kaslara Sahip Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Peki ya, siz uyurken bile hareket ettiğini; korumanız, sakınmanız gereken en mühim duyu organınız olduğunu...

Gözün, Bütün Vücuttaki En Aktif Kaslara Sahip Olduğunu Biliyor Muydunuz?
21 Eylül 2015 Pazartesi 11:38


Sağlığınızı ömür boyu korumak için bunlara dikkat!!!

1. Göz doktoruna gidin: Düzenli yapılan, geniş kapsamlı göz kontrolleri görmenizi korumak adına çok önemli. Aile hekiminizle, ne zaman bir göz doktoruna gitmeniz gerektiğini konuşun çünkü diyabet gibi bazı hastalıklar sizi görme problemleriyle ilgili daha yüksek risk altına sokar. Ailedeki göz hastalıklarını gözden geçirerek bazı hastalıklara karşı daha fazla risk altında olup olmadığınıza karar verin. Gözlük kullanıyorsanız, göz doktorunuza yılda bir giderek reçetenizin güncel kalmasını sağlayın ve retina dekolmanı gibi sorunları tespit edin. Bulanıklık, sönüklük gibi görme değişiklikleri yaşıyorsanız, ne zaman olursa olsun hemen göz doktorunuzdan bir randevu almalı.


2. Sigarayı bırakın: Kalp ve akciğer sağlığını tehdit ettiğini zaten biliyorsunuz. Peki ya aynı zamanda katarakt ve optik sinir bozukluğu riskini artırdığını? Sigara kullanıyorsanız, bugünden bırakın.


3. Güneş gözlüğü takın: Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korumak için güneş gözlüğü kullanmak şart. Hem UVA hem UVB türü radyasyona karşı koruyanları tercih edin. Koruyucu gözlük, deniz gözlüğü, kayak gözlüğü gibi, spor veya diğer aktiviteler esnasında gözünüzü olası yaralanmalara karşı koruyan gözlükleri de kullanma alışkanlığı edinin.


4. Bilgisayarı doğru kullanın: Bilgisayarınızı alçak bir masaya koyun veya laptop kullanın. Böylece gözleriniz çalıştığınız sırada aşağı doğru bakacaktır. Bu, gözkapağınızın daha az açılmasını sağlayarak göz kuruluğu hastalığı riskinizi azaltır. Gözlerinizi dinlendirmek için her 20 dakikada bir gözlerinizi ekrandan ayırın ve 20 saniye boyunca başka bir yere doğru yaklaşık 6 metre uzağa bakın. Tüm gün boyunca bilgisayar başında oturuyorsanız, her iki saatte bir 10 dakika ara verin ve yürüyün.


5. Formda kalın: Fazla kilolu olmak diyabetik retinopati gibi göz hastalıklarına karşı riskinizi artırır. Günlük 30 dakikalık fiziksel egzersizler yalnızca kalp sağlığınızı ve vücut şeklinizi korumanıza yardımcı olmaz, aynı zamanda gözdeki basıncı yüzde 20'ye kadar azaltır. Derin nefes almak da gözdeki basıncı azaltmaya yardımcı olur.


6. Omega 3'ü unutmayın:
Omega-3 olarak bilinen bu sağlık deposu yağ asitleri sadece kalbe iyi gelmekle kalmaz aynı zamanda görmeyi korumaya yardımcı olur.

 

Kaynak: hürriyet.com.tr

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.