Gözlüklerinizi Uzun Yıllar Kullanmanın Püf Noktaları

Hekim muayenesinden geçtikten sonra reçete ile optik mağazadan, birçok model arasından deneyerek ve beğenerek seçtiğiniz gözlüğünüzü uzun yıllar kullanmak isterseniz, bazı kurallara dikkat etmeniz gerekiyor.

Gözlüklerinizi Uzun Yıllar Kullanmanın Püf Noktaları
28 Aralık 2017 Perşembe 11:23

Biraz vakit ayırarak ve dikkat ederek uygulayacağınız bu yöntemler, gözlüğünüzü uzun yıllar kullanmanızı sağlayacak.

Gözlüğünüzü Uzun Yıllar Kullanmanızı Sağlayacak 10 Etkili Yöntem

1) Gözlüklerinizi başkalarının kullanmasına ve takmasına izin vermeyiniz.
2) Gözlüğünüzü tek elle takıp çıkartmayınız. Gözlüğünüzü iki elinizle tutarak takıp çıkartınız.
3) Gözlüğünüzü, her gün temizlemeye dikkat ediniz. Gözlüklerinizi, yumuşak bir bezle ya da optiklerden temin edebileceğiniz, özel gözlük bezleri ile temizleyiniz. Hassas organik gözlük camlarını silmeden önce su ile yıkayınız.
4) Takmadığınız zamanlar gözlüklerinizi kutusunda muhafaza ediniz.
5) Gözlüklerinizi kozmetik ürünlerden, aseton, alkol ve tozdan koruyunuz.
6) Terleme ve asitli cilt yağının etkilerine karşı gözlüklerinizi ılık su ile yıkayınız.
7) Gözlüklerin camlarını, sert darbelere karşı koruyunuz ve gözlüklerinizi, sert bir yüzeyle temas edecek şekilde bırakmayınız.
8) Gözlüklerinizi kılıfsız ve korunaksız bir şekilde çantanızda ya da cebinizde taşımayınız.
9) Gözlüklerinizi otomobilin ön kısmında ya da plajda kum üzerinde, direkt güneş ışığına veya ısıya maruz kalacak şekilde bırakmayınız. Yazın gözlüklerinizi, güneş kremlerinden uzak tutunuz.
10) Gözlüğünüz ile denize ve havuza girmeyiniz.
11) Spor faaliyetlerinde, laboratuvar çalışmaları ve kaynak işlemleri gibi koruyucu gözlük kullanımı gerektiren çalışmalarda koruyucu gözlük yerine numaralı gözlüklerinizi kullanmayınız.
12) Gözlüğünüze bakım ve onarım gerektiğinde; satın aldığınız optik mağazaya ya da üretici firmaya başvurunuz. Gözlüklerinizi, bilgisiz kişilerin ellerine bırakmayınız.
13) Gözlüklerinizi, dayanılan ve üzerinde eşya bulundurulan bir zemine koymayınız. Koltuk, kanepe, sandalye ve yatak üzerine konulan gözlükler her an bir kazaya uğrayabilir. 
14) Gözlüğünüzün burun ve kulak kısmının yüzünüze tam oturması ve size uygun olarak ayarlanması için 3 ayda bir gözlükçünüze kontrol ettiriniz.
15) Gözlüğünüzün ayarı bozulduğu zaman kendiniz ayarlamaya çalışmayın. Gözlüğünüzün ayarının bozulup bozulmadığını şu şekilde anlayabilirsiniz. Gözlüğünüzün saplarını açarak, masa ya da sehpa üstü gibi düzgün bir zemine yerleştiriniz. Eğer gözlük saplarından biri zemine değmiyorsa, gözlüğünüz yüzünüzde eğri duracaktır. 
16) Cilt sağlığınız için burun üzerindeki alan, yeşil ya da kahverengi bir renk almaya başladığı zaman bu kısmı optikçinize değiştirtiniz.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.