Gözlükçülük; Meslek Ahlâkı ve Deontoloji Tüzüğü Çalıştayına Davetlisiniz!

Gözlükçü / Optisyen meslek sahibi olanların ve Türkiye’deki Kamu ( Devlet ) ve Vakıf ( Özel ) üniversitelerinde eğitim gören genç Optisyen adayların geleceğini ilgilendiren çalıştaya davetlisiniz.

Gözlükçülük; Meslek Ahlâkı ve Deontoloji Tüzüğü Çalıştayına Davetlisiniz!
29 Şubat 2016 Pazartesi 14:23

 Gözder tarafından yayınlanan davet metni aşağıdaki gibidir.

Sayın Üye Meslektaşlarımız, Akademisyenlerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimiz;

 

Bilindiği üzere, fertlerin ve toplumun sağlığını korumak üzere; optisyen/gözlükçü unvanının kullanılmasına, optisyenlik mesleğinin icra edilmesine, optisyenlik müesseselerinin açılmasına, faaliyetlerine, sahip olmaları gereken şartlara, optisyenlik müesseselerimin denetimine, tanıtım ve reklamlarına, tutulacak defterlere dair usul ve esaslar, 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun, 18.01.2014 tarih ve 28886 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik, 29001 sayılı Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmelik ile düzenlenmiştir.

 

Optisyenlik Müesseseleri; mesleğimizin bir sağlık mesleği olması nedeni ile görev ve yetkilerimizin kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümleri çerçevesinde belirlenmesinde, Gözlükçü / Optisyen meslektaşlarımız ve Türkiye’deki Kamu ( Devlet ) ve Vakıf ( Özel )  üniversitelerinde eğitim gören genç Optisyen adaylarımızın müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, mesleğimizin standartlarını yükselterek gelişimini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde güveni hâkim kılmak üzere iş ve meslek hayatını disipline etmek amacıyla “ Gözlükçülük; Meslek Ahlâkı ve Deontoloji Tüzüğü “ hazırlanması için akademisyenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve meslektaşlarımızın katılacağı bir çalıştayda değerlendirilerek, hazırlanması ve yayımlanması sağlanacaktır.

 

Bu bağlamda; 5193 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Kanun'un 1. Maddesinde fertlerin ve toplumun sağlığını korumak üzere optisyen ve gözlükçü unvanına sahip gerçek kişileri görevlendirilmesi, mesleğimizin bir ticaret mesleği olarak değil, bir sağlık mesleği olması sorumluluğunu taşıyan meslektaşlarımızın ve mesleğimizin ihtisasında rehber olacağını düşündüğümüz “ Gözlükçülük; Meslek Ahlâkı ve Deontoloji Tüzüğü “ çalıştay tarih ve yeri ayrıca paylaşılacağı, anılan çalıştayda görev almak isteyen akademisyenlerimizin, meslektaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin Tel: 0212 5125604 nolu telefondan sekretaryamız Talar Hn. Kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

Bilgilerinize


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.