Gözlük Camlarınızın Ömrünü Uzatın!

Daha net bir dünya mümkün...

Gözlük Camlarınızın Ömrünü Uzatın!
24 Aralık 2015 Perşembe 14:26

 Gözlük camlarının nasıl kullanıldığı, camın ömür süresini belirleyen önemli bir etkendir. Bu nedenle hem daha rahat kullanımı sağlamak hem de camlarınızın ömrünü uzatmak için birkaç kurala önem göstermeniz gerekir.

Temiz gözlüklerle daha net bir dünya

Gözlüklerinizin daima temiz olmasına özen gösterin. Eğer antirefle kaplamalı yansıma yapmayan bir cam kullanıyorsanız, camlarınızı mutlaka özel mikrofiber bir bezle sık sık temizlemeniz gerekir. Ancak buna rağmen lekeler çıkmıyorsa camlarınızı ılık suda yumuşak bir sabunla yıkayıp temiz suyla da durulayın. Kurulamak için de yumuşak dokulu bir peçete tercih edin. Gömlek, kravat, tişört gibi uygun olmayan nesnelerle gözlük camlarınızı silmeyin. Amonyak türü sıvıları kesinlikle kullanmayın.

Gözlük camlarınızı her zaman yukarıya doğru bırakın

Bu camlarınızın zarar görmesini önleyecek ve camlara zarar verecek yüzeylerden de korunmayı sağlayacaktır.

Gözlüklerinizi kutusunda saklayın

Camlarınızın zedelenmesine neden olacak her türlü etkenden korunmak için mutlaka gözlük kutusu kullanın. Gözlüğünüzü kutusundan çıkarırken de dikkatli olun ve kutuyu eğer çantada taşıyacaksanız ezilmesine neden olabilecek yerlerden uzakta tutun.

Camları sıcak yerlerden koruyun

Yüksek sıcak gözlük camlarınızı zedeleyebilir. Bu sebepten dolayı gözlük camlarınızı sıcak yerlerden koruyun. Gözlüklerinizi özellikle arabanın ön kaportasına koymayın.

Kaynak: optisyen.info


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.