Gözlüğünüzü İşportadan Almayın!

20 yıldır optik sektöründe hizmet veren Cem Şimşek, optik sektörü ve gözlükler hakkında bilgi verdi.

Gözlüğünüzü İşportadan Almayın!
23 Ekim 2017 Pazartesi 14:43

Şimşek, “Güneş gözlüğü işportadan alınmamalıdır. Alan kişiler sağlıklarından olurlar ki, sağlık insanın en büyük değeridir.” dedi.

Uzun yıllar optik ve gözlük sektöründe hizmet veren Cem Şimşek, özellikle işportada satılan ucuz gözlüklerin gözlere ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Şimşek, “Güneş gözlüğünü işportadan almasınlar. Alan kişiler sağlıklarından olurlar ki, sağlık insanın en büyük değeridir.  Bu aslında güneş gözlüğü için de geçerli optik için de geçerli, 5 liraya 10 liraya gözlükler var, kesinlikle bunlardan almayalım.” ifadesini kullandı. 

Çerçevelere dikkat edilmeli
Cem Şimşek, çerçevelerde dikkat edilmesi gereken en önemli konunun kullandığınız ürünün kanserojen madde içermemesi olduğunu ifade etti. 
Şimşek sözlerine şöyle devam etti; “Hastalarımızın iyi bir gözlük nasıl olmalı sorusuna bizler şu cevabı veriyoruz. Camlar zaten tıbbi doktor ne yazdıysa odur, ama çerçeveye bakınca çeşitler ve kaliteler değişiyor. Alışılmışın dışında farklı çerçeveler vardır. Titanyum veya kemik çerçeveler gibi. Çerçevede en önemli etken kullandığınız ürünün kanserojen madde içermemesidir. Çünkü kanserojen maddeler içeren ve kalitesiz çerçeveler belli bir süre sonra cildi tahriş ve tahrip edebiliyor. Ama diğer türlü sağlıklı bir metal ya da sağlıklı bir kemikten oluşuyorsa bu çerçeveleri uzun bir süre kullanabiliyoruz ve sağlığımıza zarar vermiyor. Camlar da filtreli olabilir, kolormatik olabilir, doktorlarımızın yazdığı numaraların dışında özelliklerine göre onların da fiyatları değişebiliyor.”

“Gözlerimizi alıştırarak kullanmakta yarar var”
İlk defa gözlük kullanacaklara da önerilerde bulunan Şimşek, “İlk defa gözlük kullanacak hastalarımızın zaman içinde alışa alışa kullanması gerekir, bir anda kullandığı zaman gözlük takmaktan soğur. Alışana kadar baş dönmesi yapabilir. Yavaş yavaş kullanmasında fayda var. İlk gün üç saat ertesi gün beş saat zamanla, bu süre artar ve sıkıntı çekmeden gözlüğüne alışır. Bir anda taktığı zaman yerleri çukur çukur görebilir, bulantı baş dönmesi gibi şikâyetler çekebilir. Gözlüğe alıştıktan sonra zaten hastaya gözlüğü çıkart desen de çıkarmaz. Çünkü hayatı daha da güzelleşmeye başlar” dedi.

“Şu anda kimse gözlüğe bütçe ayırmış değil”
Devletin gözlük için ayırdığı bütçenin gözlük almak için yeterli olmadığını ifade eden Şimşek, hastaların da bu konuda bir bütçe ayıramadığını ifade etti. 
Şimşek, “Gözlükler hastaları hem tedavi eder hem de hastalığın durmasını sağlar. Fakat hastalığı tamamen geçirmez. Çocuk hastalarda gözlük kullanımı sayesinde hastalığın 18 yaşına kadar geçme ihtimali var. Ama hastanın yaşı 20 – 25’ten sonra ise ancak hastalığı durdurabiliriz ve artışını engelleriz. Bir de daha güzel ve kaliteli hayat şartları olur. Her şeyi daha güzel gördüğü için daha kaliteli bir hayat yaşar. Müşterilerimiz reçeteyle geliyor buraya, kurumumuz 40 lira para veriyor. Haliyle alım gücü düşük çoğu insan büyük rakamlara gözlük alamıyor ama elimizden geldiğince yardımcı olup taksit yapabiliyoruz. Yoksa şu anda kimse gözlüğe bütçe ayırmış değil. Hastalarımız gözlük aldığında bu aldıkları gözlükleri en az iki yıl kullanacağı için en iyisini vermeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Mağazalarda bin lira olan gözlük işportada 20 lira”
Cem Şimşek genelde yaz aylarında hem sağlık açısından güneşin zararlı ışınlarından korunmak için hem de görsellik amacıyla kullandığımız güneş gözlükleri için şunları dile getirdi; “Güneş gözlüklerini anlatırsak mağazalarda 1000 lira olan gözlük işportada 20 lira bu gözlükler atık maddelerden yapılıyor. Kanserojen içeren maddelerden doğaya attığımız metal ve pet şişelerin dönüşümü sonucunda elde edilen ürünler, bu malzemelerden üretilen gözlükleri gözleri sağlıklı bir insan kullansın, üç ay sonra muayene olsun, gözünde direk numara başlar ve gözleri bozulur. Bizlerdeki güneş gözlükleri ise özel sağlıklı hammaddelerden üretilmiş gözlüklerdir. Çerçeveler ve camları sağlıklı malzemelerden yapıldığı için gözlere hiçbir zararı dokunmaz, hatta güneşin zararlı ışınlarından gözü korur. Orjinal bir güneş gözlüğü ortalama 200-300 liradan başlar ve bütçemize bağlı bu 1000 liraya da çıkar 2 bin liraya da, o biraz da gözlüğü alacak kişinin zevki ve bütçesine bağlıdır. Gözlükte kaliteyi camı da belirler çerçevesi de belirler” ifadesine yer verdi. 

“Yakın gözlüğünü okuma gözlüğü diye düşünmek çok yanlış”
Cem Şimşek özellikle yakın gözlüğünü okuma gözlüğü diye düşünmenin çok yanlış olduğunu ifade ederek şunları söyledi; 
“Anadolu insanlarımızda vardır ya, bu gözlük babamın gözlüğüydü, ben de kullanayım. Zaten yakın gözlüğünü okuma gözlüğü diye düşünmek çok yanlış. Başkasının gözlüğünü kullandıktan sonra kişi güzel ya da iyi gördüğüne inanıyor fakat öyle olmuyor, gözü daha çok bozuyor ve iş işten geçmiş oluyor”söyleminde bulundu.

“Mağazalardan almak daha sağlıklı”
Mağazalardan almanın faydalarına değinen Şimşek, “Vatandaşlarımıza sonsöz olarak şunları önerebilirim özellikle güneş gözlüğünde işportadan almasınlar sağlıklarından olurlar sağlık insanın en büyük değeridir.  Bu aslında güneş gözlüğü için de geçerli, optik için de geçerli. 5 liraya 10 liraya gözlükler var.Kesinlikle bunlardan almayalım. Sattığımız gözlüklere iki yıl garanti veriyoruz. Hastalarımız garanti belgelerini unutsa bile sistemde çıkıyor belgeleri. Aldıkları gözlük gerekli şartlar altında iki yıl bizim korumamız altında.” dedi.

Kaynak: ticarihayat.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.