Gözlerinizi Yaşlanmaya Karşı Koruyun

Yorgunluk, stres, yaşlılık belirtileri önce göz ve göz çevresinde görülür. Bu bölgeyi yaşlanmaya karşı korumak için almanız gereken birtakım önlemler elbette var.

Gözlerinizi Yaşlanmaya Karşı Koruyun
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:44

Göz Sağlığınızı Koruyun
Göz sağlığınızı korumak için beslenmenize özen gösterin. A, E, C, B2 vitaminleri ile omega 3 ve 6 yağ asitleri, çinko, magnezyum ve demir gibi mineraller, göz sağlığı için önem taşımaktadır. Ay çekirdeği, fındık, somon, biber, süt ve süt ürünleri ve tüm kırmızı, yeşil, turuncu meyve ve sebzeler ile ıspanak, badem gibi besinler yeterli derecede tüketilmelidir. 

Yaban Mersini Mucizesi
Yaban mersini; göz yorgunluğu, glokom (karasu), miyopluk, gece körlüğü, katarakt, göz kamaşması ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluğunu önler. A, B, C vitaminleri, antosiyanin, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğeleri yönünden zengin olan yaban mersininin beyin hücrelerini ve sinirleri koruyucu özelliği de vardır. Hafızayı güçlendirdiğinden, alzheimer için de bir önlem niteliğindedir.

Göz Kuruluğuna Vitaminlerle Önlem Alın
B ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve magnezyum, göz kuruluğuna birebirdir. Aynı zamanda, bol miktarda alınan omega 3 ve 6 besinleri gözyaşı kalitesini artırarak gözlerde yanma ve tahrişi önler. Rezene ve papatya çayı pansumanları bu açıdan oldukça faydalıdır.  

Kaynak: Milliyet.com.tr
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.