Gözleri Bahar Alerjisinden Koruma Yolları

Mevsimsel hastalıklar arasında başı çeken göz alerjileri, baharın gelmesiyle kendini yeniden göstermeye başladı. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, baharla birlikte gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların nedeninin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polen ve güneş olduğunu söyledi. Tüm bu etkenlerin, gözün beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkardığını kaydeden Çağlayan, “Alerjik durumun gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak ortaya çıkar. Alerjik belirtiler ise en çok çiçek, çim ve ağaçlı ortamlarda görülür” dedi.

Gözleri Bahar Alerjisinden Koruma Yolları
06 Mart 2018 Salı 11:31

Mart ayıyla birlikte bahar mevsimi de gelmiş oldu. Önümüzdeki günlerde havalar daha da ısınacak, doğa canlanacak ve çiçekler açacak. Bahar, doğanın tüm güzelliklerini yansıtırken kimi için bu mevsim, aynı zamanda alerji demek.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, gözleri bahar alerjisinden koruma yollarını anlattı.


Göz Alerjisinden Basit Yöntemlerle Korunmak

Göz alerjisinden, basit yöntemlerle korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Op. Dr. Murat Çağlayan, sorun yaşayanların tozlu ortamlardan uzak durmasını ve dışarı çıkarken şapka ve gözlük takmaları gerektiğini vurguladı. 
Alerjiye maruz kalanların gözlerini kaşıyıp, ovuşturmamaları gerektiğinin altını çizen Çağlayan, “Ellerimiz, genelde vücudumuzun en kirli bölümü olduğundan enfeksiyona neden olur. Yine, kaşıma alerjinin semptomlarının daha kötüleşmesine yol açar. Böyle durumlarda en etkili yol, göze soğuk kompres yapmaktır. Bu şekilde gözlerimizdeki hem kaşıntıyı, hem de baskıyı azaltarak, enfeksiyonun ilerlemesini de engelleriz” diye konuştu. 


Göz Damlaları Yan Etki Gösterebilir

Alerji tedavisinin genellikle damlalarla yapıldığını vurgulayan Çağlayan,”Damla kullanacak hastalar, bu damlaları mutlaka doktor kontrolünde almalı. Damlalar kullananlarda yan etki gösterebilir. Aileler, çocuklarında göz alerjisi olup olmadığı yönünde yaptırdıkları testler kesin sonuç vermez. Testler, genelde bize doğru sonuçları vermez. O yüzden de ailelerin test yaptırmak yerine, çocuklarını kendilerinin gözlemlemelerini öneriyoruz. Alerji varsa, zaten kendini belli edecektir” şeklinde konuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, damlaların doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi.
 
Kaynak: Star.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.