Gözlere İyi Gelen 6 Yiyecek

Gözler, duyu organlarımız içerisinde en hassas olandır. Bu yüzden göz sağlığına çok dikkat etmek gerekir.

Gözlere İyi Gelen 6 Yiyecek
08 Aralık 2017 Cuma 16:48

Halk arasında göz sağlığı için en sık uygulanan bakım çay banyosudur. Bunun dışında, dilimlenmiş patatesleri gözlerin üzerine koyup dinlendirmenin gözlere iyi geldiği ve göz altı morluklarını hafiflettiği bilinir. Ancak sadece bu tür uygulamalar göz sağlığı için yeterli değildir. Göz sağlığı için gözlere yararlı olabilecek besinler tüketmek gerekir.
 

Gözlere Faydalı Olan Besinler


1) Balık
Faydaları saymakla bitmeyen balığın gözlerde oluşacak birçok hastalığı önleyici etkisi vardır. Balık eti sevmeyenlerin balık yağı hapları kullanmaları gerekir. Balık yağı hapları da balık eti tüketimine eş değerdir.
 
2) Havuç
Havucun göze faydası herkes tarafından bilinmektedir. Beta-karoten(A Vitamini) gözün retina tabakası için gereklidir. Havuçta bolca bulunmaktadır. Havucu sıklıkla tüketmek gözler için çok faydalıdır.
 
3) Kabuklu Kuru Yemişler
Göz hastalıklarına karşı E vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Kabuklu kuru yemişler grubu E vitamini açısından oldukça zengindir. Kabuklu kuru yemişlerin yağ oranı yüksek olduğu için yeterli miktarda alınması, göz sağlığı açısından faydalı olması ve dengeli tüketilmesi açısından önemlidir.
 
4) Yumurta
İçindeki bileşenler sayesinde yumurta, antioksidan görevi görür. Birçok göz hastalığına karşı koruyucudur.
 
5) Yeşil Yapraklı Sebzeler
Yeşil yapraklı sebzelerde K vitamini, C vitamini, folik asit içeriği, çinko minerali, potasyum minerali, kalsiyum minerali gibi birçok içerik bulundurur. Yeşil yapraklı sebze tüketmek, göz sağlığı açısından yararlı olduğu gibi genel sağlık için tüketilmesi gerekli besinlerdir.
 
6) Salatalık
Cilt bakımında çok tercih edilen salatalık, göz sağlığı açısından da çok faydalıdır. Salatalığı dilimleyip göz üzerine koymak; gözü dinlendirir, göz altı morluklarını geçirir. C Vitamini zengini ve kafeik asit kaynağı olduğu için göz sağlığı için gereklidir.
 
Kaynak: Oyaziyo.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.