Gözde Hatıralar "Mustafa İlkay Balçık"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Mustafa İlkay Balçık" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Mustafa İlkay Balçık"
06 Ocak 2017 Cuma 11:08

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Mustafa İlkay Balçık"  isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.
  Aslında nerden başlayacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlamak gerekiyor. Neyse direk konuya gireyim geçen yaz tatilinde YGS sınavı açıklandıktan sonra LYS ile kim uğraşacak diyerek direk YGS den tercih yapmaya karar verdim hani yapamayacağımdan değil de uğraşmak istemedim YGS den ne tercih etsem diye düşünüyordum ki amcam bana optisyenliği önerdi kendiside optisyen olduğu için bende ben yapabilirmiyim falan dedim oda yarına dükkana gel bak biraz yanımda takıl filan dedi hoşuna giderse tercih edersin dedi ben biliyorum ama getir götüre  bakacam her neyse ertesi gün gittim dükkana getir götüre bakıyorum tabi dediğim gibi Allah var üç-beş parça bir şeyler öğreniyoruz dükkanda 8.-9. günüm  mü ne içeriye 30-35 yaşlarında bir bayan geldi doktorun yazdığı reçeteyi amcama uzattı amcam reçeteyi alıp bayanın gözlüğünün yarın saat akşam 5 sularında hazır olacağını söyledi  bayan iyi günler dedi ve cıktı. Ertesi gün bayan geri gelip acelesi olduğunu söyleyip aceleyle gözlüğü alıp cıktı. Ondan sonraki gün bayan tekrardan sinirli bir şekilde gelerek amcama siz nasıl iş yapıyorsunuz diyerek  sinirli bir şekilde çıkıştı amcam oturduğu yerden omuz silkerek kalktı bayana sorunun ne olduğunu sordu bayan amcama sinirli bir şekilde hiçbir şey göremediği söyledi amcam da bayana reçetede yazılı olanları bizzat yaptığını söyledi bayan gözlüğü bırakarak sinirli bir şekilde dükkanı terk etti  bir gün sonra bayan geri gelerek amcamdan özür diledi hatanın doktorda olduğunu reçetede bir karışıklık olduğunu söyledi amcamda bunun üzerine  anlayışlı bir şekilde bayanın gözlüğünü yapıp bayana teslim etti.
           
Sonuç kısmına gelecek olursak ; böyle durumlarda elimizden geldiği kadar sakin olmalı ve hatayı direk karşı tarafta aramamalıyız.
 

Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.




 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet - 7 yıl önce
basarilar guzel kampanya
Avatar
ayfer cetin - 7 yıl önce
yorumun cok beyendim tepriklbasarilarinin
Avatar
ayfer cetin - 7 yıl önce
cok beyendim yorumun başarılarını devamını dilerim