Göz Yaralanmaları İçin Kullanılacak Lens Üretildi!

Sürekli gelişen teknoloji ve bilim ile daha önce tedavisi bulunamayan hastalıklar tedavi ediliyor, çok zorlu operasyonlar gerektiren yaralanma ve hastalıklar daha kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Avustralya'daki bilim insanları vücuttaki en hassas noktalardan olan göz için harika bir yöntem geliştirmişler.

Göz Yaralanmaları İçin Kullanılacak Lens Üretildi!
05 Kasım 2018 Pazartesi 15:47

Göz gibi narin organlardaki yaraları tedavi etmek çok kolay değil fakat bilim insanları bunun için yeni bir yöntem geliştirdi: gözlerdeki yaraları tedavi edebilecek yara bandı lensleri.

Bunlar normal lenslerden değil, kornea nakillerdeki dönerlerden alınan hücrelerle yapılıyor.

Fikrin arkasındaki araştırma ekibine göre; yara bandı lensleri, hasta hastaneye gelene kadar hastanın gözünde saatlerce durabilir. Ayrıca, daha ucuz olacak ve acil tedavilerde de kullanılabilecek.

Yara bandı lensleri, şimdilik birkaç vakada kullanılmış ve çoğunda da gözdeki yaraları iyileştirmeye yaramış. Hatta bazı durumlarda bir cerrahi operasyonun yerini dahi alabileceği düşünülüyor.

Araştırmacılar yeni yöntemle birlikte operasyonların daha güvenilir, daha ucuz ve daha hızlı olabileceğini düşünüyor.

Kaynak: Webtekno
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.