Göz Torbaları Tiroid Belirtisi Olabilir!

Günümüzde birçok kişi yaştan bağımsız olarak gözlerinin yorgun görünümünden şikayetçi” diyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, göz çevresi gençleştirmede tedavi şeklini ve sonuçlarını etkileyen önemli noktalar hakkında bilgi verdi. Mamak’a göre genç yaşlarda göz altında görülen göz torbaları sorunu da tiroid hastalığı belirtisi olabiliyor. Ayrıca hashimato hastalığı veya tiroid nodülü varlığından özellikle alt göz kapağı etkileniyor.

Göz Torbaları Tiroid Belirtisi Olabilir!
12 Eylül 2018 Çarşamba 16:57

Göz Çevresi Gençleştirmede Yol Haritası Nasıl Olmalı?
Göz altlarındaki koyu halkalar ve torbalanmalar, 30’lu yaşlarla birlikte belirmeye başlayan kaz ayağı çizgileri ve göz kapağındaki sarkmalar yüzde yorgun bir ifadeye neden oluyor. Bu sorunlarla vedalaşmak isteyenler ise son dönemlerde botoks, somon DNA, highlight gibi uygulamalara ve estetik operasyonlara yoğun ilgi gösteriyor.

“Günümüzde birçok kişi yaştan bağımsız olarak gözlerinin yorgun görünümünden şikayetçi” diyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, göz çevresi gençleştirmede tedavi şekli ve sonuçlarını etkileyen önemli noktalar hakkında bilgi verdi.

20’li yaşlardan 70 yaşlarına dek değişik yaş gruplarının benzer sorunla karşı karşıya kaldığını ancak çözüm önerilerinin yaşa ve soruna bağlı olarak değişiklik gösterdiğini belirten Mamak, “Genç ve orta yaşlarda göz altlarında meydana gelen koyu halkalar ve torbalanma sorununda ülkemizde çok sık görülen tiroid hastalığının sorgulanması çok büyük önem taşır. Hashimato hastalığı veya tiroid nodülü varlığında özellikle alt göz kapağı etkilenmektedir” diyor. Bu durumun varlığının tedavi şeklini ve sonuçlarını da etkilediğini söylüyor.

Hangi Yaşta Hangi Uygulama Daha Doğru Olur?

– Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak’a göre “ailesel bir koyu halkalanma” durumu varsa, özellikle cilt kalitesini artıracak ve aydınlanma sağlayacak hyalüronik asit içerikli mezoterapi, ışık ve aydınlatma sağlayacak ürünler, somon DNA aşısı ve polinükleotid enjeksiyonları gibi işlemler 20’li yaşlardan itibaren uygulanabiliyor.

– 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresinde kaz ayağı çizgileri belirmeye başlıyor. Bu çizgilerin belirginleşmesi hem kaşın aşağı düşmesine hem de göz çevresinin yaşlı ve kırışık görünmesine sebep oluyor. Dozunda ve yerinde yapılan botoks uygulaması ile hem çizgiler açılıyor hem de düşen kaş tekrar eski seviyesine dönüyor. Botoks alın bölgesine de uygulandığında ise istenilen kaş şekli de sağlanmış oluyor. Özellikle bu yaşlarda botoks uygulanmaya başlanması çizgilerin derinleşmesini de önlüyor.

– PRP enjeksiyonu göz çevresi aydınlatmada son derece başarılı olsa da 40’lı yaşlardan itibaren yapılması daha uygun bir işlem. 40’lı yaşlarda üst göz kapağında düşme ve fazla derinin olmaya başlaması bir diğer yaşlanma şekli… Bu bazen beraberinde göz altlarında torbalanma da meydana getirebiliyor. Bazı durumlarda bu torbalanma göz altı dolgusu ve botoks uygulaması yaparak azaltılabiliyor. Özellikle dolgu uygulamaları arasında en popüler olan highlight uygulaması olarak bilinen elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi alt göz kapağında belirgin bir düzelme sağlıyor. Bunun dışında daha belirgin olan göz altı torbalarının alınması küçük bir operasyonla mümkün. Son zamanlarda sıkça uygulanan bu ameliyat ile hem göz altı torbaları azalmış oluyor hem de ameliyat sonrası morarma ve şişme çok daha az görülüyor.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı İle Gençleşme

Üst göz kapağı ameliyatının da göz çevresi gençleştirmede etkisi oldukça fazla. Üst göz kapağı etli yapıya sahip olup far veya kalem çekme problemi olanlarda ise hem göz kapağındaki fazla yağ hem de fazla deri uzaklaştırılarak gözlerin daha çok ortaya çıkması sağlanıyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, “Göz kapağı ameliyatı esnasında yüze ve göz çevresine yapılacak yağ ve kök hücre enjeksiyonu ise bence bu ameliyatın bonusu gibi düşünülebilir. Yağ dokusu içerisinde bulunan kök hücre hem cilt dokusunu besler, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar hem de kanlanma artışı yaparak ciltte aydınlanmaya sebep olur” diyor.

Kişiye Özel İşlemler Önemli

“Kişiye, cinsiyete, yaşa ve şikayete yönelik işlemler özel olarak planlandığı takdirde optimal sonuçlar elde edilir” diyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, en önemlisinin ise yaşa göre planlama yapmak olduğunun altını çiziyor ve küçük yaşlarda yapılan bazı işlem ve operasyonların kişinin daha genç değil, tersine daha yaşlı bir görünüme sahip olmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Womensstyletr.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.