Göz Sulanması Neden Olur?

Göz sulanması her yaştan insanda görülebilen oldukça yaygın olan göz hastalıklarından bir tanesidir. Göz sulanmasının pek çok nedeni de bulunabilir.

Göz Sulanması Neden Olur?
19 Ocak 2018 Cuma 12:49

Göz sulanması, her yaştan insanda görülebilen oldukça yaygın olan göz hastalıklarından bir tanesidir. Göz sulanmasının, pek çok nedeni de bulunabilir. Göz sulanmasını tek bir nedene bağlamak doğru olmaz

Göz Sulanması Neden Olur?

Gözlerimizde bulunan gözyaşı kanalları ile gözyaşı üretiriz. Üretilen bu gözyaşları, gözümüzü dışarıdaki etkilerden korumak için vücudumuz tarafından oluşturulmaktadır. Gözyaşı, sadece ağladığımızda gözümüzden akan bir sıvı değildir. Gözyaşının asıl görevi gözü korumaktır. Gün içerisinde defalarca kez gözümüzü kırparız. Bu göz kırpması durumlarında da gözyaşları, gözümüzü temizlemektedir. Zaten bu temizleme ile gözlerimiz sağlıklı olabilmektedir. Çünkü gün içerisinde mikroptan tutun da kire kadar pek çok etkiye gözlerimiz maruz kalmaktadır. Gözyaşları sayesinde bu durumlardan kurtulmak oldukça kolay olmaktadır. Gözyaşları, gerektiğinden fazla üretilip vücuttan dışarı atılmaya çalıştığında ise göz sulanması meydana gelmektedir. Aşırı derecede gözyaşı üretimi de, normalin altında gözyaşı üretimi de iyi değildir.  Normal seviyedeki gözyaşı üretimi, göz sağlığımız için iyi olacaktır.
 

Göz Sulanmasının Nedenleri Nelerdir?

Göz sulanması tek bir nedene bağlı değildir. Bu nedenlere göre, farklı göz sulanmasını giderici yöntemler da uygulanabilir. Göz sulanmasının nedenlerini şu şekilde açıklayabiliriz.
 
• Göz tansiyonu hastalığı, göz sulanmasına sebebiyet yaratabilir.
• Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi enfeksiyon hastalıkları da göz sulanmasına sebep olabilir.
• Kas veya herhangi bir nedenden dolayı meydana gelen göz kapağı düşüklüğü gibi rahatsızlıklar da gözün sulanmasına sebebiyet verebilir.
• Kişisel temizlik gibi gözlerimizin temizliğine de dikkat edilmediği takdirde veya kadınlarda makyajın sürekli olarak temizlenmemesi durumunda göz sulanması yaşanabilir.
• Gözün kanallarında meydana gelen bazı göz hastalıklarından dolayı göz sulanması ortaya çıkabilir.
• Ani duygu durum değişimleri ve de ani ortam ya da sıcak soğukluk değişimlerinde de göz sulanması yaşanabilir.
• Göze dışarıdan gelecek olan darbelerden dolayı da göz sulanması olabilir. Gözün içerisine bir şey kaçması durumunda göz sulanması yoğun olarak yaşanacaktır. Yabancı bir cismin göze kaçması durumunda cismin gözün içerisinden çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde yabancı cisim göz içerisinde bulunmaya devam ettikçe göz sulanması daha da artacaktır. 

Göz Sulanması Durumunda Neler Yapılmalıdır?

Göz sulanması durumu yaşıyorsanız, ilk olarak gözünüzün içerisinde yabancı bir cisim olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer gözünüz temiz ise ve göz sulanmanız hala devam ediyorsa öncelikli olarak gözünüzü temiz bir su ile yıkayabilirsiniz. Fakat gözünüzü yıkarken, herhangi bir kimyasal kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Bunları yaptıktan sonra göz sulanmanız hala devam ediyor ise; gözünüz kaynaklı bir hastalık ihtimaline karşılık, uzman müdahalesi için doktora başvurmanız gerekmektedir.
 
Kaynak: Aktüelbilgiler.com

 
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.