Göz Serbestliğine Dikkat!

Bebeklik ve çocukluk döneminde gözün sinirsel uyarılmasındaki bir bozulma, görme hücrelerinin gelişmesine ve onları görememesine neden olur. Sebep, yetersiz bir uyarıdır. Yaşamın ilk evrelerinde görmemizi engelleyen bir durum ortaya çıkarsa, göz durması ve göz libidosu, yani ambliyopi gelişir.

Göz Serbestliğine Dikkat!
18 Mayıs 2018 Cuma 09:14

Göz kirpiklerinde, tek gözde veya her iki gözde oluşabilir. "Op. Dr. Atabay, birçok durumun göz daralmasının nedenleri olarak sayılabileceğini belirtti," En yaygın durum yüksek hipermetropidir. Gözde yüksek bir hipermetropi veya asimetrik refrakter bir durum varsa, gözün iyi görülememesi nedeniyle göz tahrişi gelişir.

Her iki gözde yüksek hipermetropi varsa, her iki gözde de kaşlar gelişebilir. Bazen durum göz hareketleri şeklinde erken dikkat çekebilir. Bununla birlikte, en tehlikeli olan tek göz ve diğer göz sağlamdır. Bilinçsizce anlaşılmaz ve gecikmiş tedavi.

Göz, gözün gözüdür, gözün gözü, bir gözdeki kataraktın halidir. Kayman, şaşılık da göz tembelliğinin sebebidir, Op. Dr. Atabay, "Kayar gözün görüntüsü yeterli olmadığından, görüş yeterli değil. Ailenin dikkatini çekmesi gereken bir başka konu da göz kapağı damlasıdır. Gözkapağı kapanması göz görme halkasını kapatır, görsel uyarımı azaltır ve göz kapağında göz kapağı oluşmasını sağlar. Göz kapağında düşük göz kapaklarına sahip bebeklerde göz nüksetmesine neden olan durumlar acil ameliyat gerektiren durumlardır. ”

Kaynak: infoglitz.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.