Göz Sağlığına Soğuk Su ve Sıcak Su İyi Geliyor

“Masa başı çalışanlar genel olarak gözle ilgili sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Gün içinde uzun süre bilgisayar ekranına bakmak göz sağlığını olumsuz etkiliyor” diyen Medical Park Batman Hastanesi göz hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Ali Taşkıran Göz Hastalıklar – Peki göz sağlığı için neler yapmak gerekir? – sorusunu yanıtladı.

Göz Sağlığına Soğuk Su ve Sıcak Su İyi Geliyor
23 Ağustos 2018 Perşembe 17:37

Günümüzde uzun saatler boyunca masa başında çalışmak zorunda olanlar, zaman içinde bir takım sağlık sorunları ile karşı karşıya geliyor. Masa başı çalışanlarda yaygın olarak göz ile ilgili problemlerin yaşandığı biliniyor. Çalışırken uygulayacağınız birkaç yöntemle göz sağlığını korumanız mümkün.

Göz Sağlığını Korumak İçin Öneriler
 
Göz sağlığını korumaya yönelik yapılması gereken ilk uygulamalardan biri, göz yorgunluğunu azaltmak için göz kapaklarına masaj yapmak. Göz çevresindeki kasları gevşetmeyi ve gözlerdeki kuruluğu önlemeyi sağlayacak olan göz masajı, ileriki dönemlerde karşılaşma ihtimali olan göz rahatsızlıklarına karşı korumaya da yardımcı olacak. Uzmanlara göre her gün ortalama 20 saniye kadar göz kapaklarınıza masaj uygulamanız önemle tavsiye ediliyor.

Basit göz egzersizleri, göz sağlığını korumaya yardımcı olacak bir diğer yöntem. Masa başında çalışırken, gün içinde gözleri birkaç saniye boyunca saat yönünde ve tam aksi yönde çevirmeniz, ardından kısa bir ara verip, aynı işlemi 5-6 defa tekrarlamanız tavsiye ediliyor. Göz sağlığını korumak için bu egzersizi birkaç saatte bir yapın.

Göz sağlığını korumaya ve göz yorgunluğunu gidermeye yönelik palming de denilen, gözleri avuçlarla kapatma yöntemi gözleri dinlendirmeye yardımcı oluyor. Masa başında otururken gözünüzü kapatın. Avuç içini birbirine sürterek ısıtıp, göz kapaklarınızın üzerine koyun. En az 30 saniye boyunca bu şekilde dinlenin. Göz sağlığınızı korumaya yardımcı olacak bu uygulamayı gün içinde birkaç defa tekrarlamayı alışkanlık haline getirin.

Göz Sağlığı İçin Soğuk Su Ve Sıcak Su
 
Göz sağlığını korumaya ve göz yorgunluğunu gidermeye yardımcı olması için soğuk ve sıcak su uygulamalarının son derece önemli olduğu biliniyor.

Soğuk su kan dolaşımını hızlandırmaya ve göz kaslarını gevşetmeye yardımcı oluyor. Bu yüzden özellikle yorucu ve yoğun bir iş gününün ardından eve döndüğünüzde yüzünüzü ve gözlerinizi soğuk su ile yıkamanız göz yorgunluğunu gidermeye yardımcı olacak. Sıcak su da soğuk su uygulandığında olduğu gibi göz kaslarını gevşetmeye yardımcı oluyor, bunun yanı sıra göz kuruluğunu azalttığı biliniyor. Özellikle göz kuruluğu ile ilgili sorun yaşayanların günde birkaç defa gözlerini sıcak su ile yavaş bir şekilde göze masaj yaparak yıkamaları veya bir bezi ılık suyla nemlendirip, göz kapaklarının üzerinde birkaç dakika bekletmeleri öneriliyor.

Bu yöntemlerin yanı sıra, göz sağlığınızı korumak ve ileride daha ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmamak için mutlaka rutin göz kontrollerinizi yaptırın.

Kaynak: Batman Gap Gazetesi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.