Göz Sağlığı Uygulaması GoCheck Kids Büyümeye Devam Ediyor

GoCheck Kids uygulaması temel olarak çocukları ambliyopi (göz dönüklüğü) hastalığı için muayene etmekte kullanılıyor.

Göz Sağlığı Uygulaması GoCheck Kids Büyümeye Devam Ediyor
28 Ağustos 2016 Pazar 10:00

GoCheck Kids adlı bir görüş yeteneği muayene uygulaması geliştiren ve Marc Benioff tarafından desteklenen Gobiquity, Interwest Partners tarafından yürütülen son fonlama kampanyasaında 6 milyon dolar topladı. Eskiden iCheck Health adıyla bilinen şirkete daha önceden Interwest tarafından 750.000 $’lık yatırım yapılmıştı. Benioff’un yaptığı yatırımların miktarı ise hâlâ ifşa edilmemiş durumda.

Firma GoCheck Kids adlı uygulamasını geçtiğimiz sene Kasım ayında piyasaya sürmüştü. 2014 sonlarına doğru ise beta aşamasındaki uygulamayı deneylerde kullanmış ve elde ettiği verilere göre şekillendirmişti. Bu sayede tam sürüm için birçok yeni özellik eklemişti.

GoCheck Kids uygulaması temel olarak çocukları ambliyopi (göz dönüklüğü) hastalığı için muayene etmekte kullanılıyor. Bunu yaparken de foto-görüntüleme teknolojisiyle gözleri tarıyor. Ambliyopi bilindiği gibi şaşılığa bağlı bir hastalıktır ve uzun vadede görüş yeteneğine büyük zararları olabilir. Resmi verilere göre uygulama Kasım ayında piyasaya çıktığından beri 2000 ABD’li doktor tarafından kullanılmış, 100.000 muayene yapılmış ve haftalık olarak ortalama 3000 çocuk bu sayıya ekleniyormuş. Yetkililer bunun firma için yıllık %300′lük bir artışı temsil ettiğini söylüyorlar.

Uygulama şimdilik sadece doktorlar tarafından kullanılabilse de CEO Andrew Burns’un dediklerine göre yakın zamanda hasta bakıcıların da bu teknolojiden faydalanması planlanıyor.

Kaynak :tekdozdijital.com 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.