Göz Sağlığı İçin Işıktan Uzak Durun!

Optimed Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alaeddin Durmaz göz sağlığının korunması adına ışıktan olabildiğince uzak durulması gerektiğini açıkladı.

Göz Sağlığı İçin Işıktan Uzak Durun!
16 Aralık 2016 Cuma 14:43

Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve çevremizde yer alan residance binalar başta olmak üzere her bir yanımız adeta bir enerji patlaması yaşıyor ve bu enerji patlaması kendisini genellikle ışıklar ile gösteriyor. Uzmanlar ise ışığın fazlasının olduğu kadar azının da insanların gözlerine zarar verdiğine değinerek göz sağlığının korunması adına özellikle kapalı ortamlarda LED ampullerin kullanılmasını ve avizelerin alt ve yan kısımlarının boş olmaması yani ışığın direkt olarak göze vurmaması gerektiğini savunuyor.

Göz Sağlığı Büyük Önem Taşıyor!

Optimed Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alaeddin Durmaz göz sağlığının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek sağlıklı gözler için dikkat edilmesi gerektiğini, bununla beraber göz üzerinde meydana gelebilecek olan hasarlar dolayısı ile alçak ve loş ışıkta oturmanın göz tansiyonuna sebep olabileceğini ifade ederek yüksek ışıkta oturmanın ise baş ağrısı ve migrenin gelişmesine sebebiyet verecek olduğuna değinerek ortalama yeterli ışığın olmasının insanlar için yeterli olabileceğinden bahsetti.

Kaynak : modaolanlar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.