Göz Rengine Bak, Karakterini Çöz

Mavi, yeşil, kahverengi ya da elâ… Her göz renginin bir karakteristik özelliği var. Bakın hangi göz rengi, hangi özelliği yansıtıyor…

Göz Rengine Bak, Karakterini Çöz
10 Nisan 2019 Çarşamba 10:35

ABD’deki Pittsburgh Üniversitesi’nin araştırmasına göre, atalarımızdan bize miras kalan göz renkleri nasıl bireyler olacağımız konusunda büyük role sahip.

Kahverengi gözlüler spora daha yatkın ve çevik
Göze rengini veren melanin, aynı zamanda beynin tepki merkezinin de daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bu da koyu renk gözlü insanların futbol ya da frizbi gibi çabuk tepki gerektiren sporlarda daha başarılı olmalarını sağlıyor.
 

Açık renk gözlüler daha iyi öğrenci
Beyindeki yavaş tepki süreci, açık renk gözlülerin planlama gerektiren aktivitelerde daha başarılı olmasını sağlıyor. Açık renk gözlülerin ders çalışmak, golf oynamak gibi planlama ve süreklilik gerektiren aktivitelerde daha başarılı oldukları tespit edilmiş.

Mavi gözlü herkes aslında akraba
Bilim adamları mavi gözlü tüm insanların aynı ataya sahip olduğunu keşfetmiş. Mavi renk göz, yaklaşık 6000-10000 yıl önce ortaya çıkan bir genetik mutasyon sonucu oluşmuş ve mavi gözlü herkesin soyu Karadeniz’de yaşamış olan bu ataya ulaşıyormuş.

Açık renk gözlü kadınlar daha kolay doğum yapıyor
Açık renk gözlü kadınların, koyu renk gözlü kadınlardan daha az doğum sancısı çektiği de araştırmanın ilginç bulgularından biri.


Açık renk gözlüler daha çok alkol tüketiyor
Koyu renk gözlü insanlar alkolün etkilerini daha çabuk hissediyor, dolayısıyla daha az alkol tüketiyorlar. Açık renk gözlüler ise alkolün etkisini daha geç hissettikleri için daha fazla alkol almaya meyilliler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ssn - 4 yıl önce
Yeşil gözlüyüm. Yeşille ilgili bilgi yok