Göz Kuruluğunun Etkisini Kendiniz de Azaltabilirsiniz!

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, klimalı ortamlarda bulunan, bilgisayar başında çalışan veya uzun süre araç kullanan kişilerde görülebilen göz kuruluğunun alınacak önlemlerle giderilebileceğini söyledi.

Göz Kuruluğunun Etkisini Kendiniz de Azaltabilirsiniz!
26 Eylül 2018 Çarşamba 10:14

Dr. Geribeyoğlu, batma, yanma ve yabancı cisim hissiyle kendini belli eden göz kuruluğunun gözyaşı yapısının bozulmasıyla yaşandığını belirtti, şu bilgileri verdi:
 
 “İlaç tedavisinin ek olarak insanlar kişisel olarak önlemler almalı. Göz kırpmayı azaltan televizyon, bilgisayar, kitap okuma gibi aktiviteleri yaparken mutlaka ara verilmeli. 1 saat kitap okuyan biri en az 5 dakika gözlerini dinlendirmeli. Bilgisayar ekranı, göz hizasından 10 – 15 derece aşağı olmalı. Böylelikle göz kapak aralığı daha az olduğu için buharlaşma azaltılabilir.

Geniş ve bombeli güneş gözlükleri tercih edilmeli. Klima, vantilatör gibi cihazlar ve cam açık şekilde araç kullanmak da göz kuruluğunu tetikleyen diğer faktörlerdir. Tedavi olarak hastanın durumuna göre suni gözyaşı, antienflamatuar ilaçlar ve gözyaşını tutmak için gözyaşı kanallarına tıkaç uygulaması da yapılabiliyor.”
 
Geribeyoğlu, 40 yaşın üzerindekiler ve menapoz sonrasında kadınlarda sıklıkla görülen göz kuruluğunu önlemek için omega 3 içeren balık, keten tohumu, ceviz yenmesinin de göz yaşı kalitesini artırdığını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Ege Telgraf
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.