Göz Kuruluğuna Papatya Kürü

Suda kaynatılan papatya kürünün her gün yatmadan önce göze kompres yapılarak uygulanması halinde...

Göz Kuruluğuna Papatya Kürü
03 Şubat 2019 Pazar 16:25

Göz Kuruluğuna Papatya Kürü

HER İŞİN BAŞI SAĞLIK - MERT ALPDÜNDAR

Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, göz kuruluğuna papatya kürünü tavsiye etti. Bingöl, suda kaynatılan papatya kürünün her gün yatmadan önce göze kompres yapılarak uygulanması halinde bu rahatsızlıktan eser kalmayacağını belirtti.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu ise, çevresel ve yapısal faktörlere bağlı olarak görülen göz kuruluğunu önlemek için yapılması gerekenler hakkında önemli ipuçları verdi.

Göz sağlığı için balık tüketimini öneren Op. Dr. Geribeyoğlu, "Balık tüketimi göz kuruluğuna da birebir gelmektedir. Özellikle Omega 3 açısından birhayli zengin olan somon, sardalya, hamsi, levrek ve uskumru çok etkili" dedi.

BOL BOL BALIK TÜKETİN!

Yapılan araştırmalarda Omega 3 alanlarda göz kuruluğu belirtilerinin azaldığını söyleyen Geribeyoğlu, "Omega 3 açısından zengin; somon, sardalya, hamsi, uskumru, levrek, ton balığı gibi balıkların yanı sıra; balık keten tohumu, ceviz, ıspanak gibi besinlerin tüketimi de göz yaşı kalitesini artırıyor" şeklinde konuştu.


Klimalı ortamlarda bulunan, bilgisayar başında çalışan veya uzun süre araç kullanan kişilerde görülebilen göz kuruluğunun, batma, yanma ve yabancı cisim hissiyle kendini belli ettiğini anlatan Geribeyoğlu, ilaç tedavisinin yanı sıra; kişilerin gözlerini koruyucu önlemler alması gerektiğini de söyledi.

BU AKTİVİTELERE ARA VERMELİSİNİZ

Göz kuruluğunun gözyaşı yapısının bozulmasıyla yaşandığını ve 40 yaşın üzerindekilerle, menapoz sonrasında kadınlarda sıklıkla görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Göz kırpmayı azaltan televizyon, bilgisayar, kitap okuma gibi aktiviteleri yaparken mutlaka ara verilmeli. 1 saat kitap okuyan biri en az 5 dakika gözlerini dinlendirmeli.


Bilgisayar ekranı, göz hizasından 10-15 derece aşağı olmalı. Böylelikle göz kapak aralığı daha az olduğu için buharlaşma azaltılabilir. Geniş ve bombeli güneş gözlükleri tercih edilmeli. Klima, vantilatör gibi cihazlar ve cam açık şekilde araç kullanmak da göz kuruluğunu tetikliyor.


İŞTE KÜRÜN TARİFİ:

Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, göz kuruluğuna en iyi gelen şifalı bitkinin papatya olduğunu söyledi. Göz kuruluğuna karşı uygulanması gereken kürü tarif eden Ahmet Bingöl, "Gece, 50 gram papatya, 1 litre suda kaynatılıp pamukla göze yaymadan 10 dakika kompres yapılacak.


Uygulama 30 günü geçmeyecek" dedi.

Burada yazılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır, göz rahatsızlıklarınız için mutlaka göz doktorunuza danışınız.

Kaynak: www.yeniasir.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.