Göz Kontrolü Nasıl Yapılır?

Göz kontrolünde uygulanan işlemler genellikle insanlarda bir strese sebep olabilir.

Göz Kontrolü Nasıl Yapılır?
31 Ocak 2019 Perşembe 10:06

Göz Kontrolü

Göz kontrolünde uygulanan işlemler genellikle insanlarda bir strese sebep olabilir. Göz doktoruna gözlerinizi kontrol ettirmek artık çok daha basit! Yazımızda titizlikle yapılan göz kontrolleri ile göz uzmanının ne şekilde teşhis koyduğuyla ilgili açıklayıcı bilgiler vardır kesinlikle okuyun.

Göz Kontrolü Nasıl Yapılır

Bir göz doktoruna müracaat etmeden hemen önce, İnternette göz alanında profesyonel sitelerden göz kontrolleriyle ilişkin bilgi alabilir veya bir yakınınızdan göz kontrolü yaptırmış ise ayrıntılı ve sizin için güvenilir bilgi edinebilirsiniz. Bilgi insana çok güven verir yani ne kadar çok bilirseniz, stresiniz o kadar kolayca yok olacaktır. Son zamanlarda, teşhis etmeyi mümkün kılan görme kontrollerinde uygulanan teknoloji çok ilerlemiş ve de hem göz uzmanları hem de hastalara göre mükemmel derecede kolaylaşmıştır.

Yoğun olarak kullanılan görme testleri

Görme keskinliği kontrolü

Görme oranınız yani ne derece görebildiğiniz harf panosu yardımıyla farklı uzaklıklardan kontrol edilir. Göz uzmanı, Sırayla gözlerinizi kapatarak panodaki harfleri ne derece görebildiğinizi belirler.

Göz dibi kontrolü

Göze damla damlatılır ve tesir etmesi dolayısıyla otuz dakika sonra Göz doktoru göz dibine bakar ve retinayı kontrol eder. Damla sebebiyle bulanık görebilirsiniz bir veya iki saat sürebilir.

Kareli kâğıt testi

Bir adet kareli kağıda ilk sağ olmak üzere sırayla gözlerinizi kapatarak bakmanız istenir. Göz rahatsızlığınız varsa çizgileri kırık, soluk veya çarpık görebilirsiniz.

Retina görüntüleme

Göz uzmanı retinanızda makula dejenerasyonu nedeniyle zarar görüp görmediğini test etmek nedeniyle çok özel son teknoloji bir cihazla retinanızın fotoğraflarını çeker.

Tonometre

Çok özel son teknoloji bir cihaz yardımıyla göz içi basıncınız belirlenir. Gözünüze doğru yaklaşan hafif bir cereyan (üfleme) gibi hissedebilirsiniz.

Kaynak: www.kadinvsaglik.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.