Göz Kanseri Minik Emir, Cezaevindeki Babasına Kavuştu!

Sağ gözünde büyüyen tümör nedeniyle Ankara'da tedavi altına alınan İzmirli Emir Akçekaya (5) cezaevinden izinli olarak çıkan babasıyla buluştu.

Göz Kanseri Minik Emir, Cezaevindeki Babasına Kavuştu!
26 Ağustos 2015 Çarşamba 09:45


Emir, şubat ayından itibaren cezaevinde bulunan baba Metin Akçekaya ile yaklaşık 1,5 ay önce Bandırma Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki açık görüşün ardından, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ndeki odasında bir araya geldi.


Hastaneye Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile gelen baba Metin Akçekaya, Emir'i kucağına alarak, bir süre sevdi. Gazetecilere açıklama yapan baba Akçekaya, "Bana bu imkanı sağlayan başta Adalet Bakanlığı olmak üzere devlet büyüklerine, ailemin bu zor gününde yanında olmama izin verdikleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah Emir'in morali iyi olacak, yepyeni bir sayfa açacağız. İnşallah benim gelişim ona şifa olacak" dedi.


Emir'in kendisine çok düşkün olduğunu ancak ayrı kaldığı için biraz kırgın olduğunu aktaran baba Akçekaya, izin dönüşü Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak, ailesinin yanında olmak istediğini söyledi.


Akçekaya, kendisinin yokluğunda eşine destek olan hayırseverlere de teşekkür etti.


Anne Fatma Akçekaya ise eşini yanında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Özellikle Cumhurbaşkanından, tüm yetkililerden böyle bir şeye vesile ve duyarlı oldukları için Allah bin kere razı olsun. Teşekkürü nasıl dile getireceğimi bilemiyorum. Bize yalnızlık hissettirmediler" diye konuştu.



Anne Akçekaya, eşinin yanında olmasının Emir'e ilaç gibi geleceğini belirterek, "Emir daha iyi olacak inşallah biz bunu atlatacağız. Emir çok güçlü, bunu atlatacak" ifadelerini kullandı.



Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Akyüz, Emir'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Emir'in kontrol altına alınamamış iki taraflı göz tümörü bulunduğunu, zamanında ailenin gözün alınmasına karşı çıktığı için sağ gözdeki tümörün kontrolsüzce büyüdüğünü ifade etti.


Emir'in daha öncede Hacettepe Onkoloji Hastanesine tedavi amaçlı geldiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"Şu anda bu hastanın gözünün alınması çok mümkün görünmüyor çünkü hastalık başka yerlere de yayılmış bulunuyor. Kafa kemiklerinde, kemik iliğinde hastalığı var. Amacımız planımız şu, eğer bu kemoterapilerle gözü biraz daha küçültebilirsek, cerrahiyle bu gözü aldıktan sonra tedaviye devam etmek. Bu tedavinin cevabını şu anda söylemek mümkün değil çünkü çok dirençli bir tümörle karşı karşıyayız. Kemorterapilerden sonraki cevaba göre davranacağız. Yapılması gereken şey gözünün alınması."

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da Emir'in durumunu basından öğrenmelerinin ardından Adalet Bakanı Kenan İpek'in talimatları doğrultusunda genel müdürlük olarak konuyu takibe aldıklarını belirtti.

Emir'in babasının durumunu incelediklerini aktaran Yıldırım, baba Akçekaya'nın açık cezaevine alındığını ve yasal hakkı olan bir haftalık izni kullandırdıklarını söyledi.



Kaynak: www.ntv.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.