Göz Çevresi Bakımında 5 Önemli İpucu

Göz çevremiz yüzümüzün en hassas ve en ince bölgesidir. Güneş ışınlarına karşı duyarlı ve savunmasızdır. Bu bölge, mimiklerin etkisiyle sürekli hareket ettiği için de kronolojik olarak en erken yaşlanan bölgedir. Bu yüzden göz çevremize ayrı bir hassasiyet ve özen göstermek gerekiyor.

Göz Çevresi Bakımında 5 Önemli İpucu
08 Ocak 2018 Pazartesi 09:18

Zamanın ilerlemesinden daha az etkilenmek istiyorsanız, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak için bu bölgeye güneş koruyuculu ürünler kullanmalısınız. Güneşe maruz kalmak kırışıklıkların oluşumuna, var olanların artmasına, koyu renkli halkalara ve şişliklere neden olur.

Bu nedenle yüzünüze koruyucu kullanırken göz çevrenizi ihmal etmeyin. Güneş kremleri bu bölgede çoğu zaman yanma, batma, kaşıntıya yol açabildiğinden genellikle ihmal edilir, ancak mutlaka göz çevresine uygun bir ürünü kullanmalısınız. 

Günlük bakımınızda göz çevrenize çok az bir vakit ayırarak, erken kırışıklıkları önleyebilirsiniz.

Göz Çevrenizi Korumanın Yolları


1) Doğru Ürünü Seçin
Gündüz kullandığınız ürünün güneşten koruyucu içermesine özen gösterin. Koruyuculu üründeki farkı yaratan içeriktir. Hızlı emilen, su bazlı, hassas (alerjik) ciltler için geliştirilmiş mineral bazlı ürünleri tercih edin. Kolay emilen ürünler cilt yüzeyinde kalıntı bırakmaz ve de gözünüzün içine kaçmaz. Böylece gözleriniz kaşınmaz ve yanma hissi duymazsınız.

2) Göz Çevresi Derisine Nazik Davranın
Göz çevresi derisinin, ince ve hassas olması nedeniyle, gözü ovalamak ince çizgilerin oluşumuna ve derinleşmesine sebep olabilir. Elinizdeki en zayıf parmağın yüzük parmağı olduğunu unutmayın. Bu bölgede kullandığınız ürünleri hep yüzük parmağınızla, ufak dokunuşlarla, tamponlama hareketleriyle uygulayın. Çekme, çekiştirme hareketleri uygulamaktan kaçının.

3) Güneş Gözlüğü Kullanın
Güneş koruyucunuza ek olarak UVA/UVB koruması etiketini taşıyan güneş gözlüklerini kullanın. Bildiğiniz üzere gözleri kısmak, göz çevresinin kırışmasına sebep olur. Dışarıda güneş gözlüğü takma alışkanlığı sayesinde, sürekli olarak gözlerinizi kısmazsınız. Ayrıca dışarıda geçirdiğiniz zamanlarda, gölge ortamları tercih edin.

4) Cilt Kanserine Karşı Dikkatli Olun
Göz kapaklarındaki deri çok ince olduğundan, cilt kanseri bu bölgede çok hızlı yayılır. Bu nedenle en iyi koruyucunuz yine güneş kremi ve güneş gözlükleri olacaktır. Göz kapağınızda farklı bir cilt lezyonu görürseniz, hemen dermatoloğonuza danışın. 

5) Gece Bakımını Unutmayın
Geceleri, göz çevresini hep nemli tutmaya özen gösterin. Çok özellikli, çok pahalı olan bir göz kremi seçmenize gerek yok. Bu hassas bölgeyi basit bir şekilde, sadece bir nemlendirici kullanarak nemli tutmak, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltacaktır.

Kaynak: Doktorsitesi.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.