"Göz alabildiğine MOR" yarışmasının kazananları belli oldu

Çağın Göz Hastanesi'nin bu sene altıncısını düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren sanatçılara ödülleri verildi.

"Göz alabildiğine MOR" yarışmasının kazananları belli oldu
23 Ekim 2017 Pazartesi 11:27

Kocaeli Çağın Göz Hastanesi tarafından ülkemizin sanat iklimine katkıda bulunmak ve fotoğraf sanatını sevdirmek adına başlatılan fotoğraf yarışmasının bu yıl 6.sı düzenlendi. Her sene yeni temayla fotoğraf sanatçılarına yaratıcılıklarını yansıtacak bir mecra sunan yarışmanın ödül töreni 21 Ekim Cumartesi günü  Çağın Göz Hastanesi’nde gerçekleşti. Sergiye Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Emekli Meclis Başkanı Halil Atay, Çağın Göz Hastanesi Kurucusu Op. Dr. Kürşat Çağın ve sanatseverler katıldı.

4 bin 123 eser yarıştı

“Göz Alabildiğine…” başlıklı fotoğraf yarışması bu yıl “Mor” temasıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya farklı illerden bin 293 sanatçı, 4 bin 123 eseriyle katıldı. Yarışma sonunda 6 eser ödüle, 40 eser ise sergilenmeye hak kazandı.  Ödül töreninde dereceye girenlere plaket takdim edildi. Tören öncesinde konuşma yapan Kürşat Çağın, Kocaeli’de böyle bir organizasyona öncülük etmekten ve sanatseverleri bir araya getirmekten dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Çağın, “Her sene yeni temalarla fotoğrafçılara kaliteli bir mecra sunarak fotoğraf sanatına yeni ufuklar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. Vali Hüseyin Aksoy ise, daha önce görev yaptığı iller de fotoğraf yarışması düzenlediğini, Kocaeli’de de bu yarışmayı yapmayı düşündüğünü ifade etti.

Dereceye girenler şöyle;

Mansiyon Ödül: Abdurrahman Çetin, Kadir Tezel

3.lük ödülü: Eylem Akıncı

2.lik ödülü: Hakkı Çılgın

1.lik ödülü: Ali Acar



Yarışmanın birincisi Ali Acar'a plaketini Vali Hüseyin Aksoy verdi.


Çağın Göz Hastanesi Kurucusu Op. Dr. Kürşat Çağın, Mansiyon Ödüle layık görülen Abdurrahman Çetin’e ödülünü takdim etti.

Kaynak: sanalbasin.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.