Görüntüyü Doğrudan Göze Yansıtan Akıllı gözlük!

Fransa'daki Leti araştırma merkezindeki araştırmacılar, görüntüyü ekran yerine doğrudan göze yansıtarak akıllı gözlük teknolojisini farklı bir noktaya taşımak istiyor.

Görüntüyü Doğrudan Göze Yansıtan Akıllı gözlük!
14 Ekim 2018 Pazar 12:30

Akıllı gözlükler, sanal gerçeklik, karma gerçeklik veya artırılmış gerçeklik kaskları... Bütün bu cihazlar görüntüleri ve verileri doğrudan insanların gözünün önüne yansıtmak ve hayatı daha kolay ve eğlenceli hale getirmek üzere geliştiriliyor. Buna karşılık bu ürünler henüz standart bir gözlük görünüme kavuşabilmiş değil. Her ne kadar Google Glass küçük boyutuyla dikkat çekse de onu da standart gözlüklerden ayırmak son derece kolay.
 
Görüntü Doğrudan Göze Aktarılacak 
Fransa'daki Leti araştırma merkezindeki araştırmacılar ise bu cihazları çok daha küçük ve standart bir gözlükten ayırt edilemeyecek hale getirmek için ilginç bir yaklaşımda bulundu. Öncelikle bu yaklaşımın şu an için teorik olduğunu ve kapsamının bir hayli sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var ancak yine de giyilebilir cihazların geleceği adına heyecan verici.
 
Ekip, akıllı gözlükler ve sanal gerçeklik kasklarında olduğu gibi görüntüyü ve verileri bir ekrana yansıtmak yerine doğrudan kullanıcının gözüne yansıtmayı hedefliyor. Araştırma ekibinin lideri Christopher Martinez, "Camın yüzeyine bir görüntü yansıtmak yerine görüntüyü fotonlar şeklinde veri olarak göze iletmeye çalıştıklarını'' belirtiyor. Holografik optik ve yarı iletken bir çerçeve üzerinde çalışan araştırmacılar böylece gözlüğün ilgili görüntüyü her bir pikseli göze yansıtacak şekilde göze aktarmasını ve beynin bu piksellerden faydalanarak görüntüyü algılayabilmesini amaçlıyor.

Tabii şu an için ekibin düşüncesini gerçeğe dönüştürmeyi başaran bir gözlük prototipi tasarlanmış değil ancak ekip, 300x300 piksel çözünürlüğünde monokrom ekrana sahip bir akıllı gözlük tasarlayarak, düşüncelerini uygulamada göstermek istiyor.

Kaynak: Sanalbasın
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.