Görmede zorlanıyorsanız ne yapmalısınız?

Çok iyi görme yetisine mi sahipsiniz yoksa miyop ya da hipermetrop musunuz? Yaşla ilgili görme bozukluğunuz mu var? Bir görme testi tüm yanıtları verecektir.

Görmede zorlanıyorsanız ne yapmalısınız?
11 Kasım 2016 Cuma 16:17

İnsanların gözleri binlerce çeşitli renk arasında ayrım yapabilir, uçan bir tenis topunun hızını değerlendirebilir ve bir saniyeden de az bir sürede resimlerin yanı sıra harfleri tanıyabilir. Ancak, tüm bunlar gözleriniz gerçekten sağlıklıysa mükemmel çalışır. Milyonlarca insan göz rahatsızlıklarından muzdariptir. Optometristiniz ya da oftamologunuz tarafından yapılan bir görme testi size miyop mu, hipermetrop mu olduğunuzu ya da yaşla ilgili herhangi bir görme bozukluğundan rahatsız olup olmadığınızı söyleyecektir.

Miyop, hipermetrop veya presbiyop - göz uzmanları görme bozukluklarını tanımlamak için sayısız Latin kökenli kelime kullanıyor. Bir hasta olarak, kafanızın karışmasına izin vermeyin çünkü tüm bu tıbbi terimler esasında geniş çeşitlilikte görme rahatsızlığına değiniyor.

Temel ingilizcede miyop uzağı göremeyen, hipermetrop yakını göremeyen ve presbiyop yaşla ilgili görme bozukluğu olan demektir. Alman nüfusunun yarısından fazlası görme keskinliği konusunda bir veya birçok bozukluktan rahatsız. Bir görme testi anında gerçek durumu gösterir. Sonuç olarak, uygun gözlük camları tavsiye edilip mükemmel görme sağlanabilir.

Çok iyi görme yetisine mi sahipsiniz yoksa miyop ya da hipermetrop musunuz? Yaşla ilgili görme bozukluğunuz mu var? Bir görme testi tüm yanıtları verecektir.


Kaynak : zeiss.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.