Görme Engellilerin Yaşadıkları Zorluklara Dikkat Çektiler

Gözlerini bantla kapatarak Goalball oynayanlar zor anlar yaşadı.

Görme Engellilerin Yaşadıkları Zorluklara Dikkat Çektiler
26 Ekim 2017 Perşembe 12:04

Gözlerini bantla kapatarak Goalball oynayanlar zor anlar yaşadı -Tokat'ta, görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte göz bantları takarak içinde zil olan top ile Goalball maçı yapan öğrenciler ve yetişkinler zor anlar yaşadılar.

Tokat'ta, görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte göz bantları takarak içinde zil olan top ile Goalball maçı yapan öğrenciler ve yetişkinler zor anlar yaşadılar.

Tokat'ta görme engelliler farkındalık ayı kapsamında 'Beyaz Baston Dostluk Yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüş öncesinde ise Namık Kemal Ortaokulu bahçesinde Golball maçı düzenlendi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile STK temsilcilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler görme engeliler tarafından oynanan Goalball maçı yaptı.

Göz bantlarıyla gözlerini kapatan öğrenciler içinde zil olan topun sesini takip ederek kalelerine gelmelerine engel olmaya çalıştılar. 9 metre genişliğindeki kalelerde gerçekleşen karşılaşmalarda öğrenciler, bir günlüğüne görme engelli olarak onların ruh halini yaşamaya çalıştı. Etkinlikte kendilerini engelli gibi hissederek, empati kurmaya çalışan öğrenciler Goalball oynarken zor anlar yaşadı. Ayrıca yetişkinlerde golball oynayarak aynı duyguları hissetti. Vali Ömer Toraman, görme engelli vatandaşların toplumsal hayata teşvik etmeyi, onların gündelik hayatlarında karşılaşmış oldukları zorlukları engelli olmayan vatandaşlarında anlamaları varsa eksiklikler onları gidermeyi amaçlayan bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Tokat'ın engelli dostu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Tokat engelleri kaldıran bir şehir. Bunu da her platformda farkındalık oluşturmak suretiyle anlatmaya çalışıyoruz. Bu tür farkındalık çalışmaları devam edecek" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, görme engelliler için kaldırımlarda bulunan kabartma yollarda vatandaşların görme engelliler öncelik tanıması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan açıklamaların ardından protokol üyeleri görme engellilerle birlikte kaldırımlarda görme engelliler için yapılan yoldan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Kaynak: haberler.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.