Google Glass, aklınızdan geçeni hemen okuyacak

Şimdi Google Glass ile akıl okumak mümkün.

Google Glass, aklınızdan geçeni hemen okuyacak
11 Temmuz 2014 Cuma 06:15


Google Glass bundan böyle sesli komutlar olmadan da çalışabilecek aklınızdan geçeni hemen okuyacak

 

Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass'a henüz dünya tam anlamıyla alışamamışken, Londra merkezli This Place'in geliştirdiği özel bir Google Glass uygulaması bir anda dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başardı. MindRDR ismini taşıyan uygulama ile kullanıcılar düşünce gücüyle akıllı gözlüğü kullanabiliyor.

 

FİZİKSEL AKTİVİTEYE GEREK YOK


Beyin dalgalarını ölçebilen biosensör özelliğine sahip olan MindRDR uygulaması, beyin dalgalarını bir ölçümleme okuyucusuna çevirerek o sırada kullanıcının neye odaklandığını belirliyor ve bunu anlamlandırmaya çalışıyor. Böylece örneğin aklınızdan fotoğraf çekmekle ilgili düşünceye yoğunlaştığınızda normalde Fotoğraf Çek komutuyla yapılan işlem herhangi bir şey yapmadan yerine getirilebiliyor. Diğer bir deyişle gözlüğü kullanmak için fiziksel bir aktivite gerekmiyor.

 

TWEET DE ATIYOR


Düşünce gücünüzü kullanarak sadece fotoğraf çekmekle kalmıyor, işi biraz daha ileri bir noktaya götürdüğünüzde son çektiğiniz fotoğrafı Twitter üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

 

Kaynak : haberturk.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.