Giyilebilir Teknoloji Cihazından Size özel Yaşam Önerileri

Spire Health Tag; giysilerinize yapıştırarak kullandığınız, gün boyu nefes, stres, uyku bilgilerinizi analiz eden yeni nesil bir giyilebilir teknoloji cihazı.

Giyilebilir Teknoloji Cihazından Size özel Yaşam Önerileri
25 Şubat 2018 Pazar 17:35

Giyilebilir teknoloji yükselişini yaşıyor. Her gün yeni özellikler sunan pek çok farklı ürün piyasaya çıkıyor. Yüzükler, gömlekler, saatler, gözlükler ve daha pek çok gündelik ürün akıllı teknolojilerle donatılıyor, kullanıcının hayatını kolaylaştıracak çözümler sunuyor. 

Spire Health Tag ise giyilebilir teknoloji pazarını yepyeni bir bakışla ele alan bir cihaz. Belli bir kıyafet ya da aksesuar değil; dolabınızdaki herhangi bir giysiye yapıştırılarak istediğiniz her şeye giyilebilir teknoloji özelliği kazandırabiliyor.
Giyilebilir teknolojiler her ne kadar akıllıca çözümlerle geliyor gibi görünse de kullanıcılar açısından genelde çok pratik bulunamıyor. Sürekli şarj etme gerekliliği, tek bir parçayı sürekli kullanma mecburiyeti ya da cihazın sağladığı iç görünün yetersizliği gibi sorunlar nedeniyle potansiyeli olan ama henüz tam oturmamış bir ürün grubu. Kıyafetinize iliştirilerek gün boyu nefesinizi izleyen Spire Stone projesinin yaratıcıları tarafından yaratılan Spire Health Tag ise bu dertlere son vermeyi amaçlayarak yeni nesil bir giyilebilir teknoloji aracı sunuyor.

Kullanımı Kolay ve Çok Hafif
Spire Tag, hafif ve ince bir cihaz. İç çamaşırınızdan kemerinizin arkasına, tişörtünüzün içinden, pijamanıza dilediğiniz ya da sık kullandığınız bir kıyafete kolaylıkla yapıştırılıyor. Bundan sonra da gün boyu uyku, stres ve hareket verilerinizi izliyor. Gelişmiş algoritmaları ve derin öğrenme teknolojisi sayesinde size kişiselleştirilmiş ve gerçek zamanlı bir sağlık danışmanlığı sunuyor. Düzenli olarak nefes ve kalp atışınızı izleyerek iniş çıkışları analiz ediyor. Bunlara dayanarak stres seviyelerinize, uyku düzeninize ya da günlük aktivite alışkanlıklarınıza dair öneriler ve iç görüler sunuyor.

CES 2018’de Wearable Technologies kategorisinde ödül kazanan Spire Health Tag; üstü ultrasuede malzemeden ve arkası ise yapışkanlı bir cihaz. Cihaz, başparmağınızdan kısa, incecik bir şey. Farkı da tam olarak burada zaten zira Spire Health Tag, sağlık giyilebilir ürünlerinin mümkün mertebe görünmez olması gerekliliğini temel alıyor. Cihazın en önemli özelliği ise; insanlara rahatsızlık vermeyen, şarj veya bakım gerektirmeyen, dikkat dağıtmayan ve arka planda sessiz sedasız bir şekilde işini yapması.

Çok Giydiğiniz Kıyafetlere Yapıştırın ve Unutun
3, 8 ve 15’li paketlerde sunulan Spire Health Tag için en ideal yer en çok kullandığınız kıyafetler. Spor kıyafetleriniz, pijama, iç çamaşırı gibi kıyafetlerinize yapıştırıp sonra gün boyu varlığını unutup kendi işinize bakabilirsiniz. Tavsiye edilen kullanım şekli tek bir parça kıyafete değil; sık giydiğiniz pek çok kıyafete Spire’ı yapıştırmanız ve orada bırakmanız. Cihaza eşlik eden uygulama; hangi kıyafetin giyildiğini dolayısıyla hangi etiketin çalışmaya başladığını anlayıp ona göre bilgi çekiyor.

Spire Health Tag’de 2 yıla varan pil ömrü ile şarj etme derdi yok.  Su geçirmez olduğundan çamaşır ve kurutma makinesine girebiliyor. Yani kıyafetlerinizi yıkamaya attığınızda bile etiketleri çıkarmanıza gerek yok. Cihaz kendini sadece akıllı telefonunuz üzerinden hatırlatıyor. Ama bunu da siz strese sokmayacak şekilde yapıyor, günde 3 veya 5 uyarı mesajını geçmemeye dikkat ediyor.

Size Özel Sağlıklı Yaşam Önerileri
Cihazın gelişmiş sağlık sensörleri; kalp atışı, kalp atışındaki değişimler, uyku, hareket gibi verileri ölçüyor. Bunun dışında, nefes sensörleri ile nefesiniz de izlenerek kaygı durumunuza ilişkin doğru bir bilgi ediniliyor. Bu sayede size kaygı ve stresi yönetmeniz ve azaltabilmeniz için destek oluyor.

Cihaz Stres Yönetimi Sağlıyor
Uygulama üzerinden uyku, stres ve hareket arasındaki ilişkileri anlamanızı sağlıyor. Böylece sizi daha sağlıklı bir yaşama teşvik ediyor. Dilerseniz uygulama üzerindeki hazır programlardan birini seçip cihazın sizi daha iyi uyku, daha çok hareket ya da daha az stres odaklı bir yaşama yönlendirmesini sağlayabiliyorsunuz.

Size Özel Sağlık Önerileri Sunuyor
Tüm bunların yanı sıra tamamen size özel önerilerle de bir sağlık koçu gibi destek veriyor. Örneğin, önceki gece uykuya dalmanız normalden uzun sürdüyse size yatak öncesi nefes egzersizi öneriyor. Her zamankinden daha hareketsiz ve daha stresli bir gün geçirdiysen bunu söyleyip, durumu değiştirecek öneriler buluyor. Yaktığın kaloriyi, attığın adımı, uykuya dalış saatini söyleyerek iyi yaptığın şeylere dikkatini çekiyor. Tabii etiketler ne kadar sık giyilirse, tavsiyelerin ve verilen bilginin de doğruluğu o kadar artıyor.

Kaynak: Bigumigu.com
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.