Gezegen fotoğrafı değil: İnsan gözü!

İlk bakışta uzak galaksilere ait fotoğraf ya da başka bir gezegenin görüntüsü sanabilirsiniz. Ama aslında hepsi insan gözü…

Gezegen fotoğrafı değil: İnsan gözü!
28 Ağustos 2014 Perşembe 14:21

Gezegen fotoğrafı değil: İnsan gözü!
İlgili Galeriye Git

 

Ermeni fotoğrafçı Suren Manvelyan’ın insan gözlerini yakından fotoğraflamaya başlaması, onları birer galaksiye benzetmesine dayanıyor.

Bu merak onu, gözbebeğinin çevresindeki renkli halkayı yani irisi araştırmaya itiyor. Gözün, sadece mikroskobik seviyelerde görülen örgü benzeri dokusunu görünce daha da etkilenen Manvelyan, çevresindeki herkesin gözlerini fotoğraflamaya başlıyor.


İnsan gözünün büyüleyici görüntülerinden bir koleksiyon sahibi olan Manvelyan, şu sıralar koleksiyonunu sergilemek konusunda kararsız. Çünkü insan gözünü bu şekilde açık fotoğraflayabildiği ekipmanlarını, kimseyle paylaşmak istemiyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.