Genç Tüketicilere Göre Türkiye’nin En Cool Markaları…

Ray-Ban, tüketiciler tarafından Türkiye’nin en cool gözlüğü markası seçildi.

Genç Tüketicilere Göre Türkiye’nin En Cool Markaları…
01 Aralık 2015 Salı 10:19


Markanız tüketicilerin gözünde ne kadar havalı? Bir başka deyişle markanız ne kadar “cool”? Çığır açmayı ve yeniyi ifade eden “cool” kavramının Türkiye’de hangi markalarda hayat bulduğunu Marketing Türkiye için Roamler Türkiye araştırdı... 18 ile 24 yaş arası 949 tüketicinin katıldığı araştırmada Türk markalarının sayısının azlığı dikkat çekiyor…

Superbrands International Başkanı W. R. Colgrave, Cool Brands 2007 kitabının önsözünde cool markayı şu sözlerle tanımlıyor: “Başarılı markaların iki aşaması vardır: Herkes tarafından kabul görmüş yerleşik markalar ve cool markalar… Nadiren bu kavramların ikisi aynı markada bir araya gelir. Fakat genellikle bu markalar ayrı kavramlardır. Çünkü cool kavramı, çığır açmayı ve yeniyi ifade eder. Cool, yeni nesillerin markasının adıdır, zamanla cool marka yerleşik, bilinen bir markaya dönüşür.” Bu iç görüden yola çıkan ve Marketing Türkiye için Türkiye’deki yeni nesil için cool markaların hangileri olduğunu ortaya koymayı amaçlayan araştırma Roamler Türkiye tarafından gerçekleştirildi. Çalışmaya Türkiye çapında 18 ile 24 yaş arasında 949 genç katıldı. Katılımcılara 31 kategoride sorular yöneltildi. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 91’i kendi kredi kartına sahip, yani satın alma kararlarında ailelerinden bağımsız hareket edebiliyor. Araştırma verilerine göre gençlerin markalar hakkındaki düşüncelerini ve algılarını; en çok arkadaş grupları, çevrimiçi topluluklar ve ünlülerin marka kullanımı etkiliyor.

Peki Türk gençlerine göre Türkiye’deki en cool markaları hangileri?

İşte işte yanıtlar…








Araştırmanın tamamı Marketing Türkiye Kasım sayısında…

Kaynak: marketingturkiye.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.