Gelir Dairesi Başkanlığı’ndan Ödeme Kaydedici Cihazların Yeni Nesil Olarak Yanıltıcı Tanıtımına İlişkin Duyuru

Gelir Dairesi Başkanlığı, ödeme kaydedici cihazların yeni nesil olarak yanıltıcı tanıtımına dair duyuru yayınladı.

Gelir Dairesi Başkanlığı’ndan Ödeme Kaydedici Cihazların Yeni Nesil Olarak Yanıltıcı Tanıtımına İlişkin Duyuru
14 Aralık 2015 Pazartesi 13:19

 Bazı ödeme kaydedici cihazlarla ilgili olarak sanal ortamda yer alan ilan ve reklamlarda, 69 ve 70 Seri No.lu Genel Tebliğlerde ve Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuzunda belirtilen şartları taşımayan cihazların “Yeni Nesile Hızlı Yoldan Gidin, Yeni Nesil Teknoloji Mali Onaylı POS, Yeni Nesil Geçişe Uygun vb.” ibareler kullanılarak, mükellefler tarafından yanlış anlaşılabilecek şekilde tanıtımlarının yapıldığı görülmektedir.

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar “3100 Sayılı Kanuna Göre Bakanlığımızdan Onay Alan Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Listesi” başlığı altında Başkanlığımız İnternet Sitesinde yayımlanmakta olup, söz konusu listede yer almayan cihazların yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar kapsamında değerlendirilmesi ve kullanılması mümkün değildir.

 Buna göre, ödeme kaydedici cihaz firmalarının, 69 ve 70 Seri No.lu Genel Tebliğlerde ve Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar Teknik Kılavuzunda belirtilen şartları taşımayan diğer bir ifade ile yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar kapsamına girmeyen cihazların tanıtımlarında, mükelleflerin yanlış anlamalarına sebebiyet verebilecek ibareleri kullanmamaları ve mükelleflerin de bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemeleri gerekmektedir.

 Duyurulur.

Kaynak: gib.gov.tr

Duyuru metnini görmek için tıklayın.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.