Fuarda Eğitim Seferberliği

Opak Lens AŞ, sosyal sorumluluk projeleri kadar eğitime de oldukça önem veriyor. Fuar boyunca, sosyal sorumluluk projeleri ve gerçekleştirdiği eğitim seferberliği ile ön plana çıkan Opak Lens AŞ gerçekleştirdiği bu eğitimler aracılığıyla, optik sektörü çalışanlarının ve optisyenlik öğrencilerinin, sektörün önemli konularındaki farkındalığını artırmayı sağladı.

Fuarda Eğitim Seferberliği
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:57

Silmoİstanbul Optik Fuarı’nda Opak Lens AŞ Mesleki Eğitim ve Bilgilendirme Bölümü’nden Eğitim Müdürü Yunus Atmacagil ve Pazarlama Müdürü Hülya Şenyüz, kurum dışı eğitimler kapsamında; optisyenlik bölümü öğrencilerine, optisyenlere ve optik mağaza çalışanlarına önemli mesleki bilgiler verdi. Opak Lens AŞ Mesleki Eğitim ve Bilgilendirme Bölümü ile birlikte Akay Optik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay da fuar boyunca eğitimler verdi.

Fuar boyunca devam eden eğitimlerde, optisyenlik mesleği konusunda öğrenciler ve ürünler konusunda, optik çalışanlar bilgilendirildi.

Eğitimlerin Konusu

Optik Lens AŞ Eğitim Müdürü Yunus Atmacagil, optisyenlere ve optik mağaza çalışanlarına; ‘perakendeciliğin sırrı, satış taktikleri ve teknikleri ile cam bilgilendirme’ konularında mesleki bilgiler verdi.


Eğitim Müdürü Yunus Atmacagil

Opak Lens AŞ Pazarlama Müdürü Hülya Şenyüz ise, öğretmenleri ile birlikte gelen; Medipol, Arel, Biruni, Adnan Menderes, Altınbaş ve Acıbadem üniversitesi optisyenlik öğrencilerine 5193 sayılı optisyenlik kanunu ile 2004 yılından beri kontak lens satış hakkının optisyenlere verilmesi, optisyenlerin bu hakkı iyi kullanmaları gerektiği, optisyenlerin, internet ve illegal satışlara itiraz etme haklarını kullanmaları, bir optisyen olarak kontak lens satışlarına da, en az gözlük satışları kadar değer ve önem vermeleri önerildi. Ayrıca kontak lens mağazalarında, kontak lens satışı ile ilgili önerilerde bulunuldu.


Pazarlama Müdürü Hülya Şenyüz

Pazarlama Müdürü Hülya Şenyüz’ün verdiği eğitimde; temel kontak lens bilgileri verilerek; göz anatomisi fizyolojisi, kontak lens kulanım alanları, kontak lens kullanımında hijyenin önemi, Cihan Medikal‘in Elegance marka ürünlerinin özellikleri ve üstün yönleri anlatıldı.

Optisyenlik bölümü öğrencileri ile birlikte, optik mağazası olan mağaza sahipleri ve optik mağaza çalışanlarından oluşan yaklaşık 200 kişiye temel kontak lens eğitimi verildi.


Akay Optik SAN ve Ticaret LTD Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay

Akay Optik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, optik sektörü çalışanlarına ve optisyenlik öğrencilerine ağırlıklı olarak progresif camlar ile ilgili eğitim verdi. Mehmet Akay katılımcılara, gözlük yapma teknikleri ve gözlük yaparken odak nasıl alınır gibi önemli teknik bilgileri aktardı.

Silmoİstanbul Optik Fuarının düzenlendiği 4 gün boyunca, ortalama 300 kişi verilen eğitimlere katıldı. Eğitime katılan tüm katılımcılara, katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri gönderilmeye başlandı. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.