Facebook F8’te Oculus Go’nun Satışa Çıktığını Duyurdu!

Facebook geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği F8 etkinliğinde, CES 2018'de tanıttığı Oculus Go'nun satışa çıkarıldığını duyurdu.

Facebook F8’te Oculus Go’nun Satışa Çıktığını Duyurdu!
06 Mayıs 2018 Pazar 11:00


Hem Cebinize Hem Gözünüze Uygun
Facebook, Oculus’u satın aldığından beri bu konuda çokça atak yapıyordu. İki sene evvel Oculus Touch’ı tanıtan ekip, CES 2018’de de Oculus Go’yu bizlerin ağzına bal çalarcasına tanıtmıştı. Şirketin amacı bu yeni ürünle birlikte fiyatı erişilebilir noktaya çekip tek başına kullanılabilmesiyle son tüketicinin sanal gerçeklik (VR) kullanım alışkanlığını arttırmaktı. Bu ürünün gayet uygun fiyatı sayesinde bunun olabileceğini söylersek abartıyor olmayız.
 
Sanal gerçekliğin şu anda iki ayrı kolu var. İlki Oculus ve HTC Vive gibi bilgisayar ile kullanılan, ikincisi ise tek başına veya telefonla kullanılabilen daha mobil olan Daydream, Samsung Gear VR gibi ürünlerden oluşuyor. Facebook da bu kol arasında yeni bir alan açıyor. Oculus Go bilgisayardan bağımsız, tek başına ve telefonsuz çalışan bir sistem olarak dikkat çekiyor.
 
Facebook Sanal Gerçeklik Başkan Yardımcısı Hugo Barra, bu sene merakla beklenen Oculus Go hakkında CES 2018’de de yeni açıklamalarda bulunmuştu. Beklendiği gibi Oculus Go, Qualcomm işlemci içeriyor. LG G6 ve Google Pixel gibi o da Snapdragon 821 kullanıyor. Hugo Barra ayrıca CES 2018’de eski işvereni Xiaomi’nin de Oculus Go gözlük seti için donanım ortağı olduğunu belirtmişti.
 
Bunların dışında sayabileceğimiz özellikleri arasında hafifliği de es geçemeyiz. Bu ucuz ama etkisi büyük gözlük sadece 468 gr ağırlığında. Oyun oynarsanız 1,5-2 saat dayanan bataryası şayet bunun yerine sadece video izlemeyi tercih ederseniz 2-2.5 saat size o keyifli anlarda eşlik edebiliyor.
 
Oculus Go’nun 32 GB’lık versiyonu 199 dolarken sadece 50 dolar farkla, yani 249 dolara 64 gb’lık versiyonunu satın alabiliyorsunuz. Ürün hakkında detaylı bilgilere de Oculus blogundan ya da kendi sitesinden erişebilirsiniz.
 
Kaynak: Bigumigu.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.