Engelli Öğrencilere Özel Gözlük

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘Üçüncü El Projesi’ kapsamında engelli öğrencilere tablet ve fare ile klavye yerine kullanılabilen özel üretilmiş gözlük verdi.

Engelli Öğrencilere Özel Gözlük
07 Mayıs 2016 Cumartesi 13:46

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘Üçüncü El Projesi’ kapsamında engelli öğrencilere tablet ve fare ile klavye yerine kullanılabilen özel üretilmiş gözlük verdi.

Ankara Altındağ ilçesinde bulunan Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu’ndaki tablet dağıtımı için düzenlenen tören, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisiyle başladı. Engelli öğrencilerden mehter gösterisi ise bakanlardan tam not aldı. İki Bakan ve beraberindekiler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Türkiye’de ilk kez engelli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen proje sergisini gezdi.

Projelerle ilgili Okul Müdürü ve öğrencilerden bilgi alan Bakanlar; Üçüncü El Projesi kapsamında 38 engelli öğrenciye tablet dağıttı. Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, bütün çocukları eşit şartlara getirmek ve onların eşit imkânlardan yararlanmasını sağlamak için engel tanımadıklarını söyledi. Bu kapsamda teknolojinin sunduğu bütün imkânları çocuklar için kullandıklarını vurgulayan Bakan Sema Ramazanoğlu “Bir baş hareketi, bir nefes, bir ses, hatta elinin, kolunun hareketiyle bile bilgisayar kullanabiliyor, böylece birçok proje üretebiliyorlar. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada çocuklarımızın hayatlarındaki engellerin daha az olduğu, mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak. Biz de Bakanlık olarak bu konuda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Diğer bakanlıklarla iş birliği içinde bu imkânları çocuklarımıza sunma gayreti içindeyiz” ifadesini kullandı.

Engelli öğrencilerin rahat kullanabileceği tabletlerin bir proje kapsamında Türkiye genelinde dağıtılmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine Bakan Ramazanoğlu “Burada başladık, bundan sonra bütün çocuklarımıza yönelik devam edecek. Her birisi bunu hak ediyor. Burada gördüğünüz gibi çok verimli bir proje. Her engelli çocuk ve her engelli birey rahat bilgisayar kullanabilecek. Bunu gittikçe yaygınlaştıracağız” yanıtını verdi.

Üçüncü El Projesi ile herhangi bir nedenle kollarını ve ellerini kullanamayan engellilerin, bilgisayar faresi ve klavyesi yerine kullanılacak olan özel üretilmiş gözlük şeklinde kafaya takılan fare yardımı ile tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanmaları, eğitim alanında fırsat eşitliğinin sağlanması ve bilişim alanında engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

Kaynak: yerelhaberim.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.