Egod Yönetimi Güneş Gözlükleri İle İlgili Görüşme Gerçekleştirdi

Kaçak güneş gözlükleri konusunda neler yapılabileceği tartışıldı.

Egod Yönetimi Güneş Gözlükleri İle İlgili Görüşme Gerçekleştirdi
07 Temmuz 2017 Cuma 17:43

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu'nun yurda kaçak olarak sokularak işporta tezgahlarında satılan ve halkın göz sağlığı konusunda ciddi tehlikeler oluşturan güneş gözlükleri ile mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanlığına  04/07/2017 tarihinde bir ziyaret gerçekleştiren Egod yönetimi, görüşmenin içeriği hakkında bir açıklama yaptı, ziyarette görüşülen konular ve alınan kararlar ile ilgili açıklama şu şekilde:
 

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonumuz adına Başkan Kamil Nuri Gizer, Başkan Yardımcımız H. Fatih İşçimen ve Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanımız Taylan Küçüker'in katılımlarıyla 04/07/2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirildi.

Daire Başkanımız sayın Yavuz Selim Efe ve ilgili tüm bürokratların da katıldığı toplantıda kişisel koruyucu donanım kapsamında sınıflandırılıp değerlendirilen güneş gözlükleri ile ilgili olarak görüşme yapılmış, yapılan görüşmede Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili Daireye yazılan yazı çerçevesinde değerlendirmelerde bulunulmuş ve ürün güvenliği konuları ele alınmıştır.

Piyasaya gerek kaçak gerekse de kayıtdışı yollarla sokulan ve optisyenlik müesseseleri dışında tüketime arz edilen ürünler ile, standart dışı olarak kontrolden uzak şekilde yine işporta olarak adlandırabileceğimiz mecralarda satışa konu olan güneş gözlükleri konusunda neler yapılabileceği tartışılmıştır.

Bu çerçevede tamamen kaçak yollarla getirilen güneş gözlükleri dışında gümrük kaçağı olarak müsadere edilen güneş gözlüklerinin yine bir devlet kuruluşu olan TASİŞ üzerinden belirli çevreler tarafından legalize edilerek piyasaya arzının önlenmesi ve ele geçirilen ürünlerin imhası için yapılması gereken girişim ve yazışmalar konusunda mutabakata varılmıştır.

Yapılan toplantı içinde bu konuda birden ziyade Bakanlık ve Kurumun aktif ve organize şekilde mücadele etmesi gerektiği ortaya çıkmış ve bu noktada Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerinin ortak çalışmaları ile birlikte ancak sonuç alınabileceği gerçeği ortaya çıkmıştır.

Görüldüğü üzere optisyenlik müesseseleri dışında satışa konu güneş gözlükleri ile mücadele ciddi bir çaba ve organizasyon gerektirmektedir. Söz konusu toplantı Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanlığımızla koordineli bir şekilde çalışılacağı inancı ile tamamlanmıştır

Federasyonumuz bu konuda başlattığı mücadelesini konunun önemine binaen sonuç alınana kadar takip etmeye kararlıdır. Bu konuda ortaya çıkan gelişmelerle ilgili olarak siz değerli meslektaşlarımızı her aşamada bilgilendirmeye devam edeceğiz. Saygılarımızla.

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.