Egod'dan Tam Kapsamlı Kanun Teklifi

"Bilimsel dünya standartlarına uygun aynı zamanda ülke gerçeklerini de gözeterek hazırlanan bu kanun teklifleri hiç şüphesiz sağlıkta dönüşüm programının kararlı adımlarından birisi olacaktır."

Egod'dan Tam Kapsamlı Kanun Teklifi
24 Mayıs 2016 Salı 18:27

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu tarafından optisyenlik kanun teklifi hazırlandı, optisyenlik müesseselerinde verilen hizmetlerin çeşitliliği, niteliği ve kalitesini artırmak amacı ile hazırlanan kanun teklifleri hakkında federasyon tarafından bir açıklama yayınlandı. Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu tarafından yayınlanan açıklamayı ve kanun tekliflerini sektörümüzün görüşlerine sunuyoruz.

MESLEKTAŞLARIMIZA ÖNEMLİ DUYURU !

Fertlerin ve toplum sağlığını korumak, vatandaşlarımızın sağlıklı bir hayat sürdürebilmesinin güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez temel göstergelerinden birisidir.

Sağlık hizmetlerinin sunumunun iyileştirme ve geliştirme çalışmaları sadece Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin değil, gelişmiş ülkelerinde temel ve öncelikli gündem maddesi olmaya devam etmektedir.

Görmeye yardımcı tıbbi cihaz teknolojisindeki yenilikler, bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişmeler, ekonomimizin gelişim ve büyüme sürecinde olması, sağlık alanında yapılan yatırımlar, uluslararası sermaye hareketleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Optisyenlik mesleğini hızlı bir değişim, gelişim ve büyüme sürecine itmiştir.Ülkemizde 2004 yılında mesleki ihtiyaç ve önceliklere göre yapılan yürürlükteki kanuni düzenlemeler bugün optisyenlerin ve optisyenlik müesseselerinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olup sağlık mesleği olan optisyenlik mesleğini ticaret mesleğine dönüşüm riski ile karşı karşıya getirmiştir. Yönetmeliklerle yapılan iyiniyetli düzenlemelerin mevzuatta kanuni karşılığının olmaması bakanlığın ve ilgili kurumun elini zayıflatmaktadır. Yasama ve yürütmenin bakanlığın ve ilgili kurumun elini güçlendirecek yasal tedbirleri alması kaçınılmaz bir hal almıştır.

Federasyonumuz tarafından hazırlanan bu yeni kanun teklifleri de meslek kanunumuzda bizlere emredildiği gibi halkımızın göz ve görme sağlığını korumak, meslekî faaliyetleri kolaylaştırıp düzene sokmak, optisyenlik müesseselerinde verilen hizmetlerin çeşitliliği, niteliği ve kalitesini artırmak, mesleki eğitim ve işgücünün standartlarını yükseltmek, milli ve yerli sermayenin imkânlarını en akılcı biçimde sahaya yansıtmak, haksız rekabete ve hakkaniyete uygun olmayan uygulamaları ortadan kaldırmak ve en önemlisi idarenin gözetim ve denetim faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Bilimsel dünya standartlarına uygun aynı zamanda ülke gerçeklerini de gözeterek hazırlanan bu kanun teklifleri hiç şüphesiz sağlıkta dönüşüm programının kararlı adımlarından birisi olacaktır.

Başta Konfederasyonumuz, Federasyonlarımız, Derneklerimiz olmak üzere tüm meslek temsilcilerimizi ve mesleki sivil insiyatifleri Kanun tekliflerimiz konusunda bizlere destek vermeye ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Gözlükçü ve Optisyen kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ege Optisyenler ve Gözlükçüler Dernekleri Federasyonu

Kanun tekliflerimizi okumak için
tıklayınız.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.