Eczanelerin Cumartesi Günü Kapatılması Kararı Yargıya Taşındı

Tokat’ta eczanelerin cumartesi günleri kapatılması kararı mahkemeye taşındı.

Eczanelerin Cumartesi Günü Kapatılması Kararı Yargıya Taşındı
29 Ocak 2016 Cuma 15:36

 Tokat merkezde bulunan yaklaşık 70 eczane Eczacılar Odası’nın almış olduğu kararla 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren cumartesi günleri tam gün kapatılma kararı almıştı. Alınan karar sonrasında iki eczane alınan kapatma kararında kamu yararının olmaması ve ticari girişimlerinin engellendiği gerekçesi ile, cumartesi günleri kapatma kararının kaldırılması amacıyla Tokat Eczacı Odası ve Tokat Sağlık Müdürlüğü’nü Tokat İdari Mahkemesi’ne verdikleri öğrenildi. Cumartesi günleri öğlene kadar açık olan eczanelerin tam gün kapatılması kararı mahkemede devam ederken, alınan karar sonrasında cumartesi günleri diğer günlerde olduğu gibi iki eczane nöbetçi olarak bırakılmıştı. Özellikle ocak ayı içerisinde yaşanan yoğunluk sonucu nöbetçi eczane sayısı 2 hafta süre ile 3’e çıkarıldı. Bu konu ile ilgili Eczacılar Odası tarafından eczacıların cep telefonlarına gönderilen mesajda geçici olarak eczane sayısını artırıldığı bilgisi verilirken, Sağlık Müdürlüğü’nün talimatları ile nöbetçi eczane sayısı iki hafta süre ile 4’e çıkarıldığı öğrenildi.

Öte yandan Tokat İl Sağlık Müdürlüğü’nün web sitesinde nöbetçi eczane sayının artırılması ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “İlimizde görülen mevsimsel grip sayılarındaki artış dolayısıyla Tokat Eczacılar Odası’nın kararı ve İl Sağlık Müdürülüğü’nün onayı ile ilimizde nöbet hizmeti verecek eczane sayısı 2’den 4’e çıkarılmıştır.”

Cumartesi ve pazar günleri nöbetçi eczane sayısındaki artışın kaç hafta süre ile devam edeceği ise netlik kazanmadı.

Kaynak: eczaneteknisyenleri.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.