“Eczane Denetimleri ve Sözleşme Uygulamaları”

Sosyal Güvenlik Kurumu, "Eczane Denetimleri ve Sözleşme Uygulamaları" konulu çalıştaya ev sahipliği yaptı.

“Eczane Denetimleri ve Sözleşme Uygulamaları”
26 Mart 2014 Çarşamba 13:35

 SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, Kurum olarak eczacılara bakışın oldukça iyi noktada olduğunu ifade ederek, "Bu çalıştay bir başlangıç, bir kilometre taşıdır ve devamını da getirmek gereklidir" dedi. Kuruca, çalıştay ile uygulamada yaşanan bazı sorunların daha iyi anlaşılarak çözüm yolları bulunabileceğini belirtti.


Mustafa Kuruca: Eczacıların Her Türlü Sorununda Yanlarında Olmak İstiyoruz
Eczacıların zaman zaman sistemin hızlı çalışmadığına yönelik şikayetleri olduğunu hatırlatan Mustafa Kuruca yapılan alt yapı çalışmaları ile bu konuda ciddi ilerleme kaydettiklerini ve şikayetlerin en aza indiğini söyledi.
Kuruca, bütün meslek grupları ile yakın temas halinde rehberlik faaliyetlerinin yürütüldüğüne ve bazı alanlarda çok önemli gelişmeler sağlandığını da ifade ederek sürecin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi. Kuruca, "Müfettişlerin görevi tarafsız şekilde olayları fotoğraflamaktır. Fotoğraflama kısmında müfettişin önünde mevzuat vardır ve kurallar çerçevesinde uygulama yapar. Bu durum yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyorsa, eczacıları zor durumda bırakıyorsa, yeniden gözden geçirilebilir" diye konuştu.

 

Dr. Sıddık Topaloğlu: Amacımız Yapılan İşin Mesuliyetini Ve Şerefini Birlikte Paylaşmak
SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı Dr. Sıddık Topaloğlu ise konuşmasında, eczacılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla çalıştay düzenlediklerini belirterek, "Amacımız yapılan işin mesuliyetini ve şerefini birlikte paylaşmak" dedi. İkili konuşmalarda yanlış anlaşılmalar olabileceğine işaret eden Topaloğlu, bu gibi durumlarda mutlaka Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı aracılığıyla bir araya gelinmesi gerektiğini kaydetti.

 

Erdoğan Çolak: SGK Eczacılar Aracılığı İle 76 Milyona Hizmet Götürmektedir
Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise, Sosyal Güvenlik Kurumunun eczacılar aracılığıyla 76 milyon vatandaşımıza hizmet götürdüğünü ifade ederek, "Eğer birlikte yol alıyorsak ve beraber iş yapıyorsak rehberlik sisteminin iş geliştirme kapasitesinin arttırılması gerekir" dedi.


Çalıştay'a Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzm. Dr. İsmet Köksal, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Sıddık Topaloğlu, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, SGK Müfettişleri ve eczacılar katıldı.

 

Kaynak: sgk.gov.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.