Dünyada Bir İlk: 3 Boyutlu Renkli Hologram

Dünyada ilk defa renkli bir şekilde 3 boyutlu hologram teknolojisi kullanıldı.

Dünyada Bir İlk: 3 Boyutlu Renkli Hologram
28 Aralık 2015 Pazartesi 09:30

 Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz hologram teknolojisi günümüzde gerçek olmakta, hatta giderek geliştirilen bu teknolojinin farklı özelliklerle karşımıza çıkması söz konusu olmaktadır. Dünyada ilk defa renkli bir şekilde 3 boyutlu hologram teknolojisi kullanıldı. Yapılan çalışmalarda bu teknoloji alanında yeni çalışmalar ortaya çıkmakta ve ilerdi çok daha farklı alanlarda karşımıza çıkabilecek olan hologram teknolojisi geliştirilmektedir. 3 boyutlu çalışmaların artık renkli olabildiği sonuçları bu alanda önemli bir yenilik olmaktadır.


Günümüzde kullanılan 3 boyutlu hologram teknolojisinin yaygınlaştığı görülmese de büyük firmaların bu teknolojiye erişmesi mümkün olmaktadır. Gelen teknoloji haberlerinde bu teknolojinin geliştirildiği belirtilmekte ve artık 3D olarak üretilen teknolojinin renkli olması da çok önemli bir yenilik olarak görülmektedir. Güney Kore’de yapılan çalışmalarda ETRI olarak adlandırılan enstitü tarafından ön ayak olunan araştırmaya 16 farklı üniversitenin katıldığı belirtiliyor. Bu katılımcılar arasında Koreli bir optik ve görüntü ustası olan LG’nin de bulunduğu haberleri yeni teknolojinin mobil alanına aktarılıp aktarılamayacağı ile ilgili sorular akıllara getiriyor. Öncelikle masa sistemi oluşturulmuş olmakta ve uzun çalışmalar sonunda meyve vererek 3 inç boyutlarında olan 3D özelliklerine sahip ve renkli bir hologram görüntüsü elde edildi. Hedef ise bu görüntülerin insan boyutlarında olması olmakta ve çalışmalar bu alanda devam etmektedir.

Bu çalışmaların oyun hatta sinema sektöründe çok önemli sistemler ortaya çıkaracağı düşünülüyor. Yapılan teknoloji incelemelerinde bu sistemin hangi alanlarda kullanılacağı ilerleyen yıllarda yapılacak çalışmalara göre değişebileceğini gösteriyor. Microsoft’un bu alanda bir yenilik olarak sunduğu gözlüksüz olarak kullanılabilen hololens teknolojisi de farklı ve etkili izlenimler bırakmakta, teknolojik yenilikler insanların hayal gücünün artık bir adım önünde hareket etmektedir.

Kaynak: teknorio.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.