Dünya nüfusunun yüzde 10'unun kör olacağı iddiası korkutuyor!

Dünya nüfusunun yüzde 10'unun kör olacağı iddiası korkutuyor!
02 Ağustos 2016 Salı 16:28

35 Yıl İçinde Dünyanın Yarısı Miyop Olacak!
Dünya nüfusunun yarısının 2050'ye kadar miyop, yüzde 10'unun ise kör olacağı iddiası korkutuyor!
 

Mevcut trendler devam ederse, 2050 yılına kadar 5 milyar dünya nüfusunun yarısı miyop olacak, bu insanların da her 5'inden 1'i görme yetisini tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.

2000′den 2050 yılına kadar, uzağı net göremeyen insanların sayısı 7 misli yükselecek, ve bu durum yaygınlaşacak. Bilim insanları tüm rakamlara rağmen halen bu ihtimalin nedenlerine dair şüphelerini koruyorlar. 

Bilgisayar ve telefon ekranlarının miyoplukla ilişkilendirmek kolay bir yöntem ancak durum bu kadar basit değil.


 

Science Alert'te yer alan habere göre, 1970 - 2000 yılları arasında ABD’deki miyop vakaları iki katına çıkarken, Asya’nın bazı bölgelerinde ise korkutan yükselişler yaşandı. Kuzey Kore’deki ergenlik dönemindeki gençlerin %96′sı miyop çıkarken Singapur, Çin ve Japonya’da bu oran %80 - 90 arasında değişiyor.

Uluslararası bir araştırma grubu yeni bir rapor yayımlayarak, miyop vakaları konusundaki artışı baz alarak gelecek tahminlerini açıkladı.



 

2,1 milyon katılımcıyı kapsayan 145 araştırmadaki verilere bakıldığında 2000 yılında 1,4 milyar insana miyop teşhisi konurken, 163 milyon insanın ise körlük ve katarakt riski teşkil eden yüksek oranda miyop olduğu ortaya çıktı.

Ophthalmology dergisinde yayımlanan çalışmada yer alan tahminlere göre, 4,7 milyar insan 2050′ye kadar miyop olacak ve 938 milyon insanın ise körlük riski taşıyan yüksek orana sahip miyop olacağı öngörülüyor.

Araştırmacılar, açık havada zaman geçirmenin azalması, çevresel yetiştirme faktörleri, yaşam alışkanlıklarının değişmesi ve iş yaşamı ortamlarında daha fazla vakit geçirilmesinin geçmiş miyop vakalarında etkileyen faktörler olduğunu düşünüyor.



 

Miyopluğun artış nedenlerinin başında en büyük kanıt, insanların özellikle çocukluk döneminden başlayarak “ekranlar” önünde, açık havadan çok daha fazla vakit geçirmesi olarak görülüyor. Ancak yine de bu hipotez boyutunda bir değerlendirme, çünkü insan miyopluğu probleminin nedenleri uzun dönemli deneylerle kanıtlanmamış durumda.

Bu belirsizliğe karşın, her gün bir kaç saat dışarıda vakit geçiren çocuklara kıyasla, içeride vakit geçiren çocukların miyop bağlantısı olduğuna dair araştırmalar bulunuyor. Araştırmanın yazarlarından Kovin Naidoo, her gün 2 saat dışarıda vakit geçirmenin çocuklar için koruyucu bir önlem olduğunu belirtiyor.

Kaynak: karnaval.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.