Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun…

20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun…
20 Kasım 2018 Salı 16:39

Çocukları Bir Gün Değil Her Gün Hatırlamalıyız”

Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram olarak karşımıza çıkıyor.

“Çocuklara Karşı Sorumluluklarımız Var”

Ülkemizde Cerebral Palsy konusunda geniş hizmet yelpazesine sahip tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin, “Çocuklar ülkemizin geleceğini oluşturan bireylerdir. Onlar büyürken, bize düşen sorumluluk temel hak ve özgürlüklerini korumak, hayallerine ulaşabilmeleri için güzel bir çocukluk geçirmelerini sağlamaktır. Başta Cerebral Palsy’li olmak üzere herhangi bir engel ile yaşayan çocuklarımızın topluma dahil edilmesi için tüm olanakların sağlanması gerekmektedir. Bunların başında kişisel ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış eğitim – öğretim ortamları gelmektedir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye olarak, özellikle Cerebral Palsy’li çocukların geleceğine umut olmak için adımlar atıyor ve çocuk hakları konusunda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.

Hayatları boyunca gerek ailelerinin gerekse de uzmanların desteğine ihtiyaç duyan çocuklarımızı bir gün değil her gün hatırlıyoruz.” dedi.
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.