Dr. Atabay’dan görme engelliler kitaplığına destek

Sesli kitap için okuma yapan Dr. Atabay, görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için dernek ile birlikte çalışma yapacağını açıkladı.

Dr. Atabay’dan görme engelliler kitaplığına destek
22 Nisan 2017 Cumartesi 11:58

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) Başkanı Tülay Yazgan’ı ziyaret etti. Sesli kitap için okuma yapan Dr. Atabay, görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için dernek ile birlikte çalışma yapacağını açıkladı. İzmirli hayırseverler ve iş adamlarının desteğiyle kurulan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, Türkiye ve yurt dışındaki 6 bine yakın görme engelliye ışık oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, üyesi olduğu görme engellilere, sesli kitap, kabartmalı kitaplar, öğrenci olanlara ise test kitapları gönderen kitaplığı ziyaret etti. TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Dr. Atabay, destek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Dr. Atabay, kitaplığın göz hastalıkları doktorlarına tanıtımı için çalışma yapacağını anlatarak kitaplık bünyesinde stüdyoda görme engelliler için sesli kitap da okudu. Özellikle sonradan görme kaybı yaşayan kişilerin hayata bağlı kalmasının önemine vurgu yapan Dr. Atabay, “Doğuştan veya sonradan görmesini kaybeden kişilerin hayata bağlıkları sürmeli. Aksi halde depresyona girebiliyorlar. Görme engelli olan kişinin boşlukta kalmaması, sosyal hayatla bağının sürmesi için çalışmalar yapılmalı. Bu anlamda önemli bir işlevi yerine getiren derneğe yardım ve destek için elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

ÜRETKENLİK SÜRÜYOR

Yazgan, “Dernek olarak Türkiye ve yurt dışındaki 6 bine yakın görme engelliye ulaşıyoruz. Yayınlarımızı 10 bin görme engelli arkadaşımıza da gönderebiliriz. TÜRGÖK’ün kurucusu eşim 11 yaşında kör olduğunda İngiltere’den kendisine kabartmalı kitaplar geldi. O kitapları okurken gözlerin yaşlar akar ve ‘Okur yazar’ oldum diye anlatırdı. Sesli veya kabartmalı kitaplar, görme engellileri hayata bağlıyor, üretkenliklerini devam ettiriyor” şeklinde konuştu. Gözde görülen sarı nokta hastalığı sonrasında derneklerine başvuranların olduğunu söyleyen Yazgan, kendilerine tüm yayınlarını ve Arkadaş isimli dergilerinden gönderdiklerini belirtti. Dr. Atabay’a kitaplığı gezdiren Yazgan, göz hastalıkları uzmanına ziyareti ve katkıları için teşekkür etti. 

Kaynak: ilksesgazetesi.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.